Alice in Borderland


~ Arvosana 2.5/5 ~

imawakuni

Näillä seuduin hevosillakin on konekiväärit…

Kolmen OVAn verran saatiin kasaan tätä Haro Ason mangan myynninedistämisprojektia ja tyylisuuntana on äärimmäisen Gantz-vaikutteinen (…nuorempi polvi muistanee paremmin hieman samankaltaisen sarjan Btooom! vuodelta 2012…) survival-game-mättö jossa veri lentää ja ruumiita tulee. Pelit on rakennettu niin että kyseessä ei ole aivan suoraviivainen turpaan-vaan-ja-onnea-meininki vaan mukaan on leivottu jonkun verran pientä arvoitusten-ratkomis-henkeäkin katsojan kiinnostuksen lisäämiseksi.

Elämään tylsistynyt pääpojumme Arisu (=Alice) kahden yhtä tylsistyneen kaverinsa kera eräänä kauniina päivänä päätyy yllättävän räjähdyksen saattelemana johonkin post-apokalyptiseen rinnakkaistodellisuuteen joka ensi näkemältä vaikuttaa täysin autiolta mutta sitten he löytävät festivaalialueen ja söpötypy Shibukin. Hengailuun ei kuitenkaan jää aikaa kun heille kerrotaan että he ottavat nyt osaa peliin jossa pitää vastata ennustelippusten kysymyksiin ja pojat huomaavat että tässä onkin henki kyseessä kun Chōta saa väärän vastauksen jälkeen palavan nuolen jalkaansa. Arisu kuitenkin oivaltaa pelin jujun ja niin he löytävät tien turvaan ja saavat kouraansa lipukkeen jonka mukaan he saavat oleilla 3 päivää minkä jälkeen seuraa uusi peli – ja he näkevät että niitä joita peli ei kiinnosta kohtaa verinen loppu kuin salaman iskusta. Karube päättää (kakkos-OVA) että heidän täytyy lähteä seuraavaan peliin jo aikaisemmin jotta karaisisivat luonteitaan ja niinpä Arisu ja Karube osallistuvat piilosilla-leikkiin konekivääri-hevosäijän kanssa. Mukana on paljon muutakin porukkaa, ruumiita tulee, ja aivan lopuksi Arisu keksii sitten kuinka kohdehuoneeseen päästään ja näin he sekuntia ennen määräajan päättymistä selvittävät tämänkin jupakan. Sitten (kolmos-OVA) näemme kuinka Shibuki pärjäili ensimmäisessä kaasu-juna-pelissään ja kuinka hän ja Chōta pelehtivät sängyssä minkä jälkeen nelikkomme saa uuden ja erityisen ikävän kuurupiilo-pelin kohdalleen: vain yksi heistä selviää siitä hengissä. Ja pienen kalabaliikin jälkeen muut luovuttavat ja antavat Arisun voittaa ja näin hän on ainoa jonka pää ei räjähdäkään mistä johdosta pääpojumme onkin hetken hieman poissa toliltaan.

Yksinkertaisella idealla liikkeellä olleen OVA-sarjan pääpaino oli siis noissa kuolemanvaarallisissa peleissä ja niihin oltiin kyllä onnistuttukin lataamaan pientä jännityksenpoikasta kakkos-OVAn ollessa ehkä parhain (…tosin tämän hevospää-äijän olisin kyllä vaihtanut…), ykkösen ollessa vielä liian vaatimaton ja kolmosen liian sokerinen. Logiikka ei ehkä ollut aina aivan parhaiten mietittyä mutta näissä hommissa tärkein onkin kihelmöivän ilmapiirin luominen ja se luonnistui muutamin paikon kohtuullisesti. Ilman muuta näkee sen että nyt tehdyt OVAt ovat vain alkusoittoa sen selvittämiselle että mikä on tämä maailma jota tässä on rakennettu mutta nämä detaljit pitää sitten lukea mangasta. Jopa hieman syvällisempääkin sanomaa oli yritetty kirjoitella mukaan: pääpoju Arisu oli pahan alemmuuskompleksin kourissa mutta peli-menestys näyttäisi häntä kummasti miehistyttävän, sekä sitten kaikenkaikkiaan Shibukin suulla todetaan että se entinen tylsä elämä ei nyt ehkä niin huono idea olekaan tällaiseen ainaiseen kuolemanvaarassa elämiseen verrattuna.

Studiona tässä oli aivan oikea kunnon studio Silver Link, mutta jälki oli kyllä varsin vaatimatonta ja suorastaan kehnoa kun jopa hahmojen naamatkaan eivät aina pysyneet kuosissaan vaan silloin ja tällöin venkoilivat suuntaan jos toiseen. Melkoista kulmakarvojen kohottelua aiheuttaa se kun kuulette että seiyū-listalle on hankittu itse Maaya Sakamoto (Shibuki), tähän ne tuotannon rahat taisivat palaakin. No, kyseessä oli mangan mukana tulleet levyt joten ei näillä nyt yleensäkään kovin suurta laatua ole totuttu näkemään.

Saapa sitten nähdä innoittivatko levyt fanit sellaiseen mangan ostoryntäykseen että hommasta tehtäisiin kunnon animesarjakin, on niitä nimittäin huonompiakin survival-game-anime-tekeleitä nähty.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset