rewrite

Maailmanpelastushommissa räiskyy! (Chihaya, Kotarō)

Visual novel -firma Key on nyt suorastaan liekeissä kun vasta saatiin päätökseen firman suuribossi Jun Maedan ensimmäinen originaali animesovitus viiteen vuoteen (scifi-viritelmä Charlotte) niin johan he ilmoittivat että animesovituksen saa myös vuonna 2011 päivänvalon nähnyt visual novel Rewrite (uutinen täällä). Tämä peli poikkeaa merkittävästi siitä mitä animenkatselijat ovat tottuneet tältä firmalta odottamaan, heidän tuotoksiaan kun ovat olleet legendoista legendaarisimmat nyyhkydraamat Kanon, Air, Clannad ja Little Busters! niin Rewrite on puolestaan enemminkin toimintapainotteinen teos jossa panoksena ei ole sen vähempää kuin maapallon kohtalo – joskin tosin kouluromanssia ja draamaa ei niitäkään jää puuttumaan.

Poikkeavan tyylin takana on se että Maeda itse ei musiikkia lukuunottamatta ole tämän visual novel -pelin kanssa ollut juurikaan tekemisissä vaan skenarion on luonut kaveri nimeltään Romeo Tanaka (animeharrastajat muistanevat kolmen vuoden takaisen animesovituksen hänen hiukkasen psykedeelisestä ranobestaan Jinrui wa Suitaishimashita) ja kirjoittajajoukossa on myös muitakin kuuluisuuksia: tunnettu söpötypykauhu-nero Ryukishi07 (Higurashi no Naku Koro ni – ja Umineko no Naku Koro ni -franchiset) yllätti koko porukan kirjoittelemalla peliin erinomaisen pätevää romanssintynkää (Lucian reitti)!

Asiaa paremmin ymmärtävät väittävät että Rewrite on rakenteensa puolesta mahdoton sovittaa animeksi joten tuotantoporukalla riittää mitä ilmeisemmin haasteita ja näitä kohtaamaan onkin mukaan värvätty Tanaka itse joten meidän pitäisi siis nähdä juuri se mitä autenttisimmillaan voisimme odottaa. Ohjaushommissa on Tensho joka osaa Keyn olennaisimman asian eli söpöt typyt (Kin-iro Mosaic) ja studiona 8-Bit joten KyoAni ja Key näyttävät nyt lopullisesti sanoneen toisilleen jäähyväiset.

Aikataulusta ei ole mitään julkistettu mutta eiköhän tämä vuoden 2016 tuotoksia ole.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset