~ Arvosana 2.5/5 ~

yryrplus

Akari joutuu vetisen yllätyksen kohteeksi…

Viime vuonna kesälomien ratoksi kasattu OVA YuruYuri Nachuyachumi! (arvostelu täällä) osoittautui niin metkaksi keksinnöksi että tuotannon pojat päättivät tehdä näitä OVIa vielä kaksi lisää jotta varmasti kaikki kesäiset kujeet tulee läpikäytyä. Meininki on tällä kertaa pienen huumorin sävyttämää äärimmäisen söpöt-typyt-tekevät-söpöjä-asioita-slice-of-life-painotteista ja franchiselle tyypillinen yuri-osuus loistaa nyt käytännössä lähes kokonaan poissaolollaan. Mutta tapaamme siis kuitenkin tutun nelikon sekä heidän oppilaskunnan-hallitus-kaveri-typynsä, onhan tämäkin jo jotain!

Aloitamme pienellä kevyellä vesi-ilmapallo-heittelyllä jossa typyiltä kastuu teepaita jos toinenkin ja sankariemme ulkonäkö on lopulta jopa hieman kauhistusta herättävä… Sitten palataan kouluun jossa napsitaan valokuvia kohokohtina Akarin headbanging-esitys ja Yuin hymy, minkä jälkeen käydään moikkaamassa hallituksen typyjä ja katselemassa Nachuyachumi!-OVA-retken aikaisia valokuvia kaikkien ihailessa (…tai sitten ei…) Kyōkon ottamia hölmönaama-nukkumiskuvia. Toisessa OVAssa sitten siirrytään tosi kesäisiin puuhiin kun liian kuumuuden uuvuttamat typymme koko kahdeksikon voimin vain pelailevat ja päädymme lopulta nukkumaanmenopuuhiin kuuluisissa kigurumi-yöpuvuissa.

Ei siis mitään erityisen raflaavaa sisältöä oltu näihin OVIin keksitty vaan erityisesti toisen OVAn pelailu tuntui jopa hieman pakotetun oloiselta lisukkeelta että saadaan vain tarvittavat minuutit kasaan. Ylipäätään muutenkin näiden OVien sovitustahti oli turhan hidasta, kohtaus vain jatkui ja jatkui vaikka katsoja oli jo aikaa sitten kyllästynyt koko touhuun. Niinpä kaiken kaikkiaan franchisen osalta ei huippusaavutuksia nyt kolkuteltu mikä hieman tieysti huolestuttaa koska OVIen uusittu tuotantotiimi on sama kuin tulossa olevan kolmannen sarjakauden YuruYuri San Hai!. Syypää lienee Hiroyuki Hata joka sekä ohjasi että kässäröi nämä Plus-OVAt siinä kun aiemmassa OVAssa kässärissä oli tuttu ja turvallinen kässäristitiimi Michiko Yokote. Hmm. No, toivotaan että San Hai! saa kuitenkin arvoisensa kynäniekan remmiin.

Tekniikkapuoli oli sekin kaikkea aiempaa nähtyä heikompaa, jopa niin että jopa hahmodesign varsinkin ykkös-OVAssa horjui aika lailla. Vaikka tämä nyt ei mikään toiminta-franchise ole niin siltikään animointi ei oikein pysynyt kuvioissa mukana ja taustataide oli erittäin mallia perus. Ehdottomasti parasta antia olikin kuulla taas tutun huippu-seiyū-joukon työtä: Minami Tsuda (Yui), Rumi Ōkubo (Chinatsu), Shiori Mikami (Akari) ja varsinkin sokerina pohjalla Yuka Ōtsubo (Kyōko).

Ja kuten sitten yllä tulikin jo mainittua fanit odottavat parhaillaan kiihkeästi syyskauden alkua ja sarjan kolmatta kautta nimeltään YuruYuri San Hai!. Siiheksi sitten!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset