Hello!! KINMOZA


~ Arvosana 3.5/5 ~

hellokiniromosaic

Shino ja blonditypyjen riemukas jälleennäkeminen! (Alice, Karen, Shino)

Ah, ihastuttavat blondi-söpötypymme (ja muutkin typyt) ovat toisella kaudellaan aivan yhtä ihastuttavia kuin aikaisemminkin! Tämä on laatuviihdettä kaikille söpötypy-slice-of-life-konossööreille jotka eivät pienistä (…no ehkä ei niin aivan pienistä…) yuri-vihjailuistakaan hätkähdä. Lähdemme siis seuraamaan söpön huumorin ryydittämää varsin episodimaista menoa kun typymme ovat nyt lukion toisluokkalaisia, söpöenergiaa riittää edelleen jaettavaksi ja mukaan liittyy pari uuttakin hahmoa katselukokemusta parantamaan!.

Uuden kouluvuoden alku on hankalaa kun typyt päätyvätkin eri luokille kuin aiemmin mikä johtaa kammottaviin yuri-kaipauksiin pariemme välillä – ja kaiken kukkuraksi Karen joutuu vielä napit vastakkain uuden söpön mutta tiukkapipoisen opettajansa Kusshi-sensein kanssa. Mutta eipä aikaakaan kun elämänmeno palautuu ennalleen ja näin typyjoukkomme kokkailee keksejä ja pelleilee jäätelöbaarissa ja eräänä sarjan kohokohtana Karen saa lopultakin oman typy-sydän-ystävänsä, söpön tennispelaajan Honokan joka on aivan ihastuksissaan blonditypyn kaveruudesta. Kesäloman tullessa sekä ostellaan uimapukua että (tietenkin) käydään rannalla pulikoimassa ja sarja päättyy komeasti kun Alice ja Karen käyvät kotomaassaan Englannissa ja palaavat kaipauksesta henkitoreissaan riutuvan Shinon suureksi iloksi sitten viikon päästä takaisin Japaniin.

Voittoisa resepti on sarjassa siis edelleen täydessä terässään: seuraamme typyjen energiaa pursuvaa elämänmenoa johon jännitteeksi on lisätty pientä yuri-parituksen henkeä (Alice ja Shino voisivat mennä jo naimisiin, ja kunhan Yōko oivaltaa yuriuden kauneuden niin saman voisivat tehdä sitten myös hän ja Aya). Mutta hienouteen sarjan kyydittää huumori jota viljellään tällä kaudella ilahduttavan runsaasti, ja todelliseen suuruuteen noustaan sitten kun katsojaa hemmotellaan sydäntälämmittävän typy-ystävyyden atmosfäärin syleilyllä. Tässä suhteessa varsinkin kaksi viimeistä episodia jäivät unohtumattomasti mieleen kun Shino vain kaipailee niin että ei henkeä saa kun rakas Alice (ja Karen) ovat matkailleet perheitään tapaamaan maailman toiselle puolelle. Uudet hahmot – Honoka ja Kusshi-sensei – olivat erinomaisia lisäyksiä sarjaan ja vaikka eivät vielä kovin paljon ruutuaikaa saaneetkaan niin ennättivät silti kyllä tekemään jo nimensä tunnetuiksi!

kinirosenseis

Hieman epäonnistunut High Five!!! (Karasuma-sensei, Kuzehashi-sensei)

Tekniikkapuoli on sarjassa hieman kankeahkoa kuten ennenkin mutta tämähän ei menoa haittaa koska kyseessä ei nyt varsinaisesti ole mikään huippuanimaatiota vaativa mättösarja. Ohjaaja Tensho (=Motoki Tanaka) ja kässäristi Yuniko Ayana ovat jälleen tehneet hyvää työtä kääntäessään Yui Haran 4-koma-mangan animen ihanuuteen, ja seiyūt kimittävät korkealta ja kovaa niinkuin pitääkin ja sokerina pohjalla pääsette kuulemaan kuinka Manami Tanaka (Alice) ja Nao Tōyama (Karen) vääntävät engrantia useamman episodin ajan!

Näin ei voi muuta kuin vain toivoa että pääsemme typyjen mukaan myös heidän viimeiselle lukiovuodelleen!

mosaicseeyou


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset