I Can’t Understand What My Husband is Saying: 2nd Thread


~ Arvosana 3/5 ~

danna1

Näihin hempeisiin tunnelmiin päättyy kakkoskausi! (Hajime, Kaoru)

Avioelämä on aina haasteellista mutta kuten tässä tämän shorttisarjan (3.5 minuutin episodit) kakkoskaudella (ykköskausi arvosteltu täällä) nähdään otaku-aviomies Hajime ja OL-vaimo Kaoru selviävät karikoistaan ymmärtämyksellä ja hyvien ystävien avulla. Erityinen jännitysmomentti tälle kaudelle oli jo edelliskaudella ennakoitu vauvan saanti ja siitähän seuraakin elämänmenoon vaikuttava kiemura jos toinenkin. Tästä varmaan osaattekin sitten jo päätellä että sarja ei ole tarkoitettu aivan perheen pienimmille vaan sitä osaa parhaiten arvostaa vasta kun elämänkokemusta on jo jonkin verran hankittu. Pienenä erikoisuutena pitää mainita se että kakkoskauden alkupään episodit sijoittuvat kronologisesti ykköskauden episodien lomaan sikinsokin – tämä nyt ei tosin suuremmin haittaa kun meno on varsin episodimaista kaiken kaikkiaankin.

Eräs tämän kauden teema oli vanhojen muistelu: käymme Kaorun vanhan koulun tienoilla muistelemassa menneitä, seuraamme kuinka Kaoru ensi kertaa rakastui Hajimeensa mutta niin oli rakastunut eräs toinenkin typy, ja ehkä hienoimpana taustatarinana näemme kuinka nuoret veljekset Hajime ja Mayotama joutuvat tappeluun hiekkalaatikkokiusaajien kanssa ja silmät ymmyrkäisinä ihmettelemme kuinka otaku-Hajime osoittaa täysin odottamatonta GARriutta (tämä oli kuuluisa episodi 8 jonka erikoislaatuisuutta korosti se että sen animoi omalla erityisellä tyylillään animaattori-stara nimeltään Itsuki Imazaki). Mayotama muutenkin sai paljon ruutuaikaa kun seuraamme hänen mangaka-uraansa ja ainakin dōjinshi-kauppa näytti olevan melkoinen menestys. Suurin uutinen oli kuitenkin se että Kaoru on saamassa tyttölapsen minkä johtaa Hajimen epäilyksiin isä-kyvyistään sekä Kaorun huoliin työpaikastaan – mutta vaikein homma oli löytää lopulta lapselle nimi ja se onnistui lopulta vain ystävien suosiollisella avustuksella.

Päältäpäinhän sarjasta nauttii sen hyvin otakupainotteisen huumorin johdosta – tätä löytyy sekä lukuisten referenssien muodossa että noin yleisimminkin otakuelämän kommentointina…

danna2

Otakuelämän perusasioita…nämä laatikothan löytyvät jokapojan komeron perältä…

Mutta todellisen teränsä sarja näyttää lämminhenkisen ymmärtäväisillä avioelämän huomioillaan. Kun Hajime kuulee Kaorun raskaudesta hänen ensikommenttinsa on etsiä jostain parempi isä koska hän ei arvele tätä hommaa osaavansa – tuntuuko tällainen epävarmuus kenellekään tutulta? Mutta vaimonsa Hajime kuitenkin tuntee: hän täydellisesti kykenee päättelemään Kaorun huolen työpaikkansa jättämisestä, mitäpä jos ne huomaavat että häntä ei tarvitakaan? Paras elämänohje annettiin kuitenkin jo kakkosepisodissa: vaikka mitä vaan ulkopuoliset yhteensopivuusmittarit ja muut lausujat väittäisivätkin niin niillä ei ole merkitystä jos vaan itse tunnette olevanne onnellisia.

Näihin syvällisiin mietteisiin onkin tämä jaaritus hyvä päättää ja samalla esittää kaino toivomus että lisäkausia saisi tulla!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset