oremonocosplay

Aika kelvollinen cossi näillä jäpikkäillä! (Ore Monogatari!!)

Nyt kun sitten Studio Trigger sai ensi-iltaan ”anime”sarjansa Ninja Slayer From Animation niin kauden kaikista sarjoista on vähintään ykkösepisodi nähnyt päivänvalon – joskin muutama sarja on vielä hukassa: sen enempää Lupin the Third (2015) kuin Digimon Adventure tri eivät vielä ole saaneet kauttaan avattua joten syystä epäillään että ensi-ilta taitanee vierähtää ainakin kesäkauteen. Mutta aivan riittävästi on sarjoja kyllä katseltavana eikä animeharrastajilla ole tekemisestä puutetta joten tehdäänpä siis tässä inventaario siitä miltä tarjonta ensi tuntumalta näyttää!
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 4/5

Ore Monogatari!!
My Love Story!!

oremonoanime

Sankarimme kaakkuja maistelemassa! (Suna, Yamato, Takeo)

Ruutuekemiaa suorastaan lainehtii olohuoneen lattialla kun suurisydäminen sankarimme Takeo ja söpösti häneen ihastunut Yamato-typy astelevat romanssitarinansa ensi askelia, mutta aivan yhtä vahvaa settiä on miehekäs bromanssi Takeo x Suna jossa lapsuudenystävä Suna tuntee Takeon jo paremmin kuin hän itse – joka tosin ei nyt niin vaikeaa ehkä ole koska Takeo on niitä ihmisiä jotka eivät tunteitaan oikein osaa salata (meitä katsojia tässä auttaa Takeon runsaat monologit). Ja tämä se tämän sarjan voittoisa resepti onkin: Yamato ja Takeo ovat vain niin aidon rehellisiä tunteissaan että se käy suoraan katsojan kokoroon! Nyt on lopulta jopa Kimi ni Todoke ahtaalla kun arvotaan vuosikymmenen parasta shōjo-romanssi-sarjaa!


Plastic Memories (PlaMemo)

plamemo

Androidit voivat olla myös kömpelöitä… (Isla, Tsukasa)

Tarkoitus tässä sarjassa oli saada katsojakunta vollottamaan hervottomasti ja kyllä se ykkösepisodissa onnistuikin niin jotta alakerran naapuri teki jo vesivahinko-hälytyksen… Söpön androidi-typy Islan päivät on luettu tunnin tarkkuudella joten pääsemme seuraamaan sitä kuinka häneen ihastunut Tsukasa-pojuli viettävät viimeiset hetket kun vielä Islan toimintakyky alkaa vähitellen hiipua eikä näinollen töistäkään tunnu tulevan kunnolla juuri mitään. Blade Runner -leffaa muistuttavasta scifi-teemastaan huolimatta sarja on siis aika lailla puhdasverinen nyyhkydraama johon on kevennykseksi lisäilty pientä huumoria sinne tänne aivan onnistuneesti.
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 3.5/5

Hello!! Kin-iro Mosaic

kiniromosaic

OoOoOooooo… he ovat kuin luodut toisilleen! (Shino, Alice)

Aivan syötävän söpöisät typymme ovat aloittaneet juuri niin ihanaisesti kuin saattoi odottaakin ja jos ette ole varovaisia niin joudutte hankkimaan tekohampaisiinnekin kohta uudet paikat… Alice on täydellisen halittavaa yuri-waifumateriaalia ja sen ovat huomanneet jo muutkin kuin Shino, ja Karen on löytänyt uuden ihastuksen kohteen: Kusshi-sensein jonka tosin pitäisi vielä opetella hymyilemään. Lähes täydellistä söpötypy-koulu-slice-of-life-söpöilyä alan faneille ja jos olette oikein hardcore-fani niin tiedoksi että järjesteillä on peräti otaku-matka Alicen kotikonnuille kaakkois-Englantiin jossa kohteena on ykköskauden ykkösepisodissa esitelty Fosse Farmhouse.


Hibike! Euphonium
Sound! Euphonium

hibike

KyoAni näyttää tässä miten kuva sommitellaan taiteellisesti (Aoi, Kumiko)

KyoAni on siis raahannut järeät aseet esiin (=Tatsuya Ishihara ja Naoko Yamada) tätä sarjaa varten ja kyllähän tämä näkyy: parin ensi-episodin ohjaustyö on typy-slice-of-life-draama-sarjalle lähes täydellistä ja olemme tutustuneet laajaan kokoelmaan torventöräyttelijä-typyjä joiden joukossa on sen verran luonnetta että kyllä tästä riittää evästä sarjaa varten. Päähuomio on aluksi ollut Kumiko x Kōsaka -suhdesotkussa ja Kumikon töräyttelymotivaatiossa (tai sen puutteessa) mutta hyvän sarjan tunnistaa siitä että myös sivuhahmot loistavat missä puuhassa on erityisesti kunnostautunut yuri-haaremiaan kokoava Asuka joka tuo mukanaan myös tarvittavaa huumoria. Musisointiin ei vielä ole kunnolla päästy mutta ehkä jo kolmosepisodissa… Ai niin, tekninen laatu on nyt taas sen verran korkealla tasolla että vahvat aurinkolasit on tarpeen jotta ette sokaistu kovin vakavasti!


Yamada-kun to 7-nin no Majo
Yamada-kun and the Seven Witches

yamadakun

Tämä siis EI ole yaoi-sarja!!! (Miyamura, Yamada)

Yamada-poju ja söpö Urara-typy vaihtavat kroppiaan ja se ei tapahtunutkaan portailta tippumalla vaan kissustelemalla – homman nimi tässä sarjassa on siis huumori ja kerrankin voi sanoa että ohjaaja ymmärtää yhden komediasarjan tärkeän perusperiaatteen: ripeyden. Vitsi seuraa toistaan sen verran vauhdikkaasti että katsojalla on aina uusi hekotuksen aihe silmissään: kun Yamada on päässyt kissutelemasta Uraraa niin seuraavana on vuorossa toinen poju Miyamura-kun ja niin kropat vaihtuvat taas… Mangaa on ilmeisesti aika paljon valmiina joten vitsejä pitäisi riittää ja se on kyllä tämän sarjan ehdoton valttikortti. Pientä romanssintynkääkin on ilmeisesti kehitteillä mutta näin alkuepisodin jälkeen huumoripuoli on kyllä sen verran kovatasoista että tälläkin kyllä pärjättäisiin.
_______________________________________
SARJAT – ARVOSANA 3/5

Arslan Senki
The Heroic Legend of Arslan

arslansenki

Daryun näyttää hieman jousiammunta-taitojaan… (Daryun, Arslan)

Söpö prinssipoju Arslan on jo päässyt kärryille siitä kuinka kovaa se sotimishomma onkaan ja hänen maailmankuvaansakin on hieman järkytetty: eikö se olekaan niin että orja-elämä on leppoisaa ja mukavaa? Raadollista tappelunmätkettä on siis nähty mutta sarjaa ei kannata lähteä katsomaan veriroiskeiden vuoksi koska Yoshiki Tanakan tarinoiden vahvuudet ovat kokonaan jossain muualla kuin legendaarisissa nujakointikohtauksissa. Tässä meille on esitelty kaksi yhteiskuntamallia jotka ovat molemmat vakavasti puutteellisia, rikas Pars elää orjiensa avulla kun taas vihollismaa Lusitaniaa vaivaa uskontovimma (uskontovastaisuus on Tanakan peruskauraa jonka sarjan Ginga Eiyū Densetsu katsoneet hyvin tietävät) ja lähdemme siis seuraamaan miten nämä arvot ilmenevät edessä olevassa konfliktissa – sarja on siis tällaista yhteiskunnallis-historiallista pohdiskelua täynnään joten ollos varoitettu. Sovitustahti näyttää varsin verkkaiselta, kahden episodin jälkeen ollaan siinä mistä aiempi OVA-sarja aloitti. Tanakan tarinoille tämä sinänsä olisi kyllä oikea vauhti mutta hieman arveluttaa kuinka monta episodia tuotantokomitealla on varaa rahoittaa!


Baby Steps (kakkoskausi)

babysteps

Nähdäänköhän Eiichirō tällä kaudella näissä hommissa!

Tennisässämme Ei-chan on näin päässyt Floridan auringon alle jossa hän (ei niin yllättäen) huomaa kovassa kansainvälisessä tenniskoulussa että tässähän on edessä vielä paljon opittavaa kun vasta 28 hävityn harjoitusottelun jälkeen tulee ensimmäinen voitto. Sarjalle tyypillinen vahvuus on edelleen esillä: Eiichirō analysoi peliensä kulkua ja häviöidensä syitä ja kehittää tulosten perusteella itseään ja nyt hän on jo keksinyt kuinka mailanhypläys-maneerit auttavat keskittymään! Psykologinen läpimurto! Tekninen laatu ei juuri silmiä hivele joten tämä on vain niille kaikista kovapintaisimmille urheilusarja-faneille sopivaa katsottavaa.


Danna ga Nani o Itteiru ka Wakaranai Ken 2-sure-me
I Can’t Understand What My Husband Is Saying: 2nd Thread

dannaganani

Mikään ei ole niin tärkeää kuin kissustelu! (Hajime, Kaoru)

Avioelämän arkea ja elämänfilosofisia pohteita kolme minuuttia kerrallaan – Kaoru ja Hajime jatkavat ykköskauden malliin tässä sympaattisen lämminhenkisessä shorttisarjassa. Vaikka sankar-pariskuntamme onkin silmämääräisesti täysin yhteensopimaton otaku x office lady -aviopari niin kuten kakkosepisodi sen meille kertoi onneen ei tarvita yhteensopivuutta vaan kissustelua! Taitaakos kukaan tämän sen paremmin sanoa!


Mahō Shōjo Lyrical Nanoha ViVid
Magical Girl Lyrical Nanoha ViVid

nanohavivid

Vivio täräyttää tässä oikean suoran… (Vivio, Nove)

Kieltämättä hurjat nostalgiahöyryt nousivat kun Nanoha ja Fate-mama (..ooooo kuinka söpö nimi!!!) ilmestyivät jälleen telkkariruutuun pitkän tauon jälkeen joskin vaikka typyjen hahmodesign kyllä hieman riipiikin silmää… Mutta sen korvaa Vivio ja Einhart jotka ovat täydellisen ihastuttava parivaljakko ja mitä ilmeisimmin tässä pelataan hieman ykköskauden (Mahō Shōjo Lyrical Nanoha) Nanoha x Fate -tarinan toisintoa mikä ei nyt varsinaisesti haittaa sitten ollenkaan. Mukana on kyllä lauma muitakin söpöjä typyjä joten katsojalle riittää silmäniloa – erityisesti silloin kun Nanoha-perhe lähtee yhteiskylpyyn…


Re-Kan!

rekan

Raukka Yamada-kun on taas haamujen kiusattavana!!!

Söpötypymme Amami näkee siis haamuja ja siirtyessään uuteen kouluun tämä on asia johon muut oppilaat joutuvat tottumaan joskin tsundere-typy Inoue-san vain varsin vastahankaisesti… Hommaan on onnistuttu yhdistämään haamuilusta johtuva jopa aivan kelvollinen slapstick-huumori (…parkaraukka Yamada-pojuli on se joka saa aina nenilleen…) ja sitten lämminhenkiset haamutarinat joista ykkösepisodin leikkivät lapset oli oikein hienosti kasaan laitettu tunnelmapläjäys. Niille tasoille joilla Natsume Yūjin-chō oli ykköskaudellaan ei nyt ole päästy mutta kyllä tämä silti aivan maistuva keitos on ollut tähän mennessä – Amami on ihanaisen hyväntahtoinen ja haamut sopivaisen surullisia tapauksia. Varsinaisesti mitään kauhu-elementtejä ei ole ollut vaikka niin aluksi lupailtiinkin eivätkä ne nyt oikeastaan niin tarpeellsia olisikaan vaan näillä eväillä kyllä pärjätään.


Sidonia no Kishi: Dai-kyū Wakusei Seneki
Knights of Sidonia: Battle for Planet Nine

sidonianokishi

Yääääääkkk… uusia inhottavia alien-otuksia Sidonialla!

Avaruusarkki Sidonia painelee edelleen galaksien syövereissä gaunojen jahtaamana ja samoin eväin jatketaan kuin ykköskaudellakin mutta nyt sitten pakkaa sekoittamaan tulee aivan söpötypyn näköinen gauna nimeltään Tsumugi! Mitämitämitä!!! Tästäpä sitten lähdetään mättöretkueelle ilmeisesti uusin eväin, ja scifi-tunnelmaa lisäillään ihmisruumiit haltuunottavilla ötiäisillä ja hulluilla tiedemiehillä. Aivan ykköskauden veroista tekno-meininkiä siis ja ohjaajan vaihtuminen ei ainakaan vielä ole vaikuttanut tunnelmaan joka on koko ajan tälläinen sopivaisen sähköisen jännittynyt jossa vain odotetaan sitä mikä katastrofi seuraavaksi iskee.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset