~ Arvosana 3/5 ~

cinderellagirls

Tässä harjoitellaan Cinderella Girls -porukan ryhmätanssia – hankalaa, hankalaa!

Idolitypybuumin myötä myös THE iDOLM@STER -franchise sulostuttaa meitä tässä toisella animekaudellaan (tai kolmannella jos mukaan lasketaan aikojen takaa myös Idolmaster: Xenoglossia -sarja jonka olemassaolon kaikki haluavat tosin aktiivisesti unohtaa…). Suuri joukko söpöjä typyjä ganbaroimassa idoli-unelmiensa perässä on varmaan kaikille tuttu genre ja tässä mennään kaikkien taiteen sääntöjen mukaan ilman yllätyksiä joten wotat voivat klikata homman lataukseen hetkeäkään miettimättä. Ja muistutuksena että typyt ovat nyt kokonaan vaihtuneet edelliskauteen nähden joten älkää järkyttykö…

Alku on hieman rauhallisenpuoleinen kun söpötypy Uzuki vihdoin ja viimein hyväksytään mukaan 346Pro-talenttitoimiston uuteen Cinderella Girls -projektiin, ja yrmy Producer värvää sitten hieman vastahankaisen Rin-typykänkin samaan poppooseen johon leader-tytöksi tulee vielä genki Mio. Niin he sitten tapaavat projektin 11 muuta typyä ja aloittavat uransa komeasti kuuluisan idolitypy Mika Jōgasakin tausta-tanssijoina ja muodostavat sitten idoliryhmän nimeltään New Generations ja alkavat suunnitella omaa debyyttilevyä ja raibua. Yhdessä toisen uuden Love Laika -nimisen ryhmän kanssa sitten raibu järjestäänkin mutta se on tietenkin hyvin vaatimaton ja Mio järkyttyy asiasta niin että päättää lähteä lätkimään! Shokku shokku! Mutta jäyhä Producer saa puhujanlahjoillaan (…) asiat kääntymään parhaiten päin ja kaikki on taas hyvin. Tämän jälkeen pikakelauksella näemme kuinka muut Cinderella Girls -typyt ryhmittyvät ja aloittavat idoliuransa ja kaikilla on tietenkin omat pikku hankaluutensa, milloin on edessä odottamaton benji-hyppy ja milloin pitää Producer käydä hakemassa poliisilaitokselta… Sitten on tulossa suuri idoli-festivaali jonne harjoitellaan ensi kertaa koko ryhmän tanssi mikä osoittautuu hankalaksi hommaksi, mutta kun esityksen aika sitten koittaa niin idolit taistelevat niin center-typyn kuumeen kuin äkillisen ukonilmankin läpi hymy huulessa ja kaikki ovat loppujen lopuksi tyytyväisiä ja onnellisia!

Idolisarjojen tapaan suurin ihastuksen aihe on tietenkin söpötypyjen ganbarointi kun pitää voittaa erilaista pikku ongelmaa jotta se levy tai raibu saadaan aikaiseksi. Tällä kertaa typyistä muodostettiin useita pieniä idoliryhmiä minkä johdosta tämä debyytti-ganbarointi-juonenpätkä saatiin kierrätettyä monta kertaa mikä ei ollut ollenkaan hullumpi idea koska se ryhmän ensimmäinen onnistuminenhan on aina se makein. Ja kuten arvata saattaa 14 typyn ollessa päähahmoina niin kovin syvällistä hahmonkuvausta tai hahmonkehitystä ei tietenkään voitu nähdä – parhaimmin tässä esille pääsi alun kolmikko Uzuki, Rin ja Mio, mutta se söpöin oli kyllä goottiloli Ranko joka käänsi imagonsa omassa episodissaan (8) kokonaan päälaelleen mikä oli oikein kokoroa lämmittävää. Lisäksi sopassa oli pientä huumoria ja draamanpoikasta kuten asiaan kuuluu – ja se mikä ei sitten aivan putkeen onnistunut oli lopun finaali-raibu joka ei ollut sellainen voitonkyyneleinen juhla kuten näissä sarjoissa on yleensä ollut tapana.

Studiona tässä hääri A-1 Pictures ja syystä jos toisesta tuotantopuoli meni tällä kertaa melko lailla poskelleen. Yksi episodi jouduttiin korvaamaan pahamaineisella recap-episodilla ja loppua kohden tekniikan laatu oli toisinaan oikeinkin kehnoa still-kuvien sävyttämää kuvakirja-draamaa – tämä harmittaa koska idolitypyily-genren yksi kulmakivi kyllä on se että idolointiesitykset näyttävät tyrmäävän hienoilta. Sen sijaan sitten laajan seiyū-kaartin työskentely oli moitteetonta ja musiikkipuoli arvattavasti hyvässä kunnossa, komea J-pop soi sekä esitysten aikana että insertti-musiikkina.

Tämä oli siis Cinderella-typyjen uran alkupätkä ja lisää on luvassa ensi kesänä joten idolibuumi sen kun jatkuu! Eikä se harmita ollenkaan!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset