~ Arvosana 3.5/5 ~

akinokanade

Aki ja typy-taiko-rumpuryhmä vauhdissa – ja nyt harmittaa kun giffiin ei saa ääniä!

Vuoden 2015 Anime Mirai -projektiin osallistunut J.C.Staff laittoi kasaan tämän taiko-rumpu-musiikkia pursuavan OVAn jossa innokas rumpalitypy Aki voittaa vaikeuden toisensa jälkeen ganbaroidessaan unelmansa perässä – ja pätkä on poikkeuksellisen juonivetoinen tässä projektissa jossa tyypillisesti tarinalla ei niin merkitystä ole ollut kunhan animaattorit vaan pääsevät elvistelemään. Musiikkia, slice-of-lifeä ja typy-ganbarointia: kaikki oikeat ainekset hienoa animekokemusta varten ovat siis kasassa!

Tapaamme taiko-rumpali-ammattilais-söpötypy Akin joka eräänä kauniina päivänä on matkalla takaisin kotikonnuilleen Kyūshū-saarelle koska ovat sieltä rimputelleet ja pyytäneet valmennusapua kun ovat elvyttämässä pitkän tauon jälkeen henkiin paikallista rumpu-bändiä. Takaumaosuudessa näemme kuinka Aki jo pikkutypynä oli täysillä mukana rumpuhommissa ja oli jo osallistumassa kylä-festivaalin kuuluisiin rumpuesityksiin mutta kauhistuksen kauhistus! esiintymislava romahti ja rumpuesitykset jäivät sikseen eivätkä kyläläiset myöhempinäkään vuosina enää uskaltaneet ottaa paukuttelua mukaan juhla-ohjelmaan. Aki ei kuitenkaan antanut periksi vaan lukioon päästessään elvytti kuolleen rumpukerhon ja rumpaloi oikeinkin hienosti mutta mikään ei auttanut, festivaali-esiintymisiä ei järjestetty ja kaikenkukkuraksi isäpappa piti hommaa aivan ajantuhlauksena eikä käynyt kertaakaan edes kuuntelemassa Akin musisointia. Palaamme sitten taas nykyaikaan jossa Aki ponnii paikallisten rumpalien harjoittelukämpille ja siellähän on paljon porukkaa mukaanlukien Akin lapsuudenystäviä joiden joukossa myös häneen aikanaan ihastunut poikulikin. Ja näin kauniiksi lopuksi paikallinen rumpufestivaali-esitys on jälleen Akin johdolla voimissaan ja jopa isäkin tallustelee paikalle! Ahh! Niin lutu-lämpöinen lopetus!

Ja uskokaa tai älkää kaikki tämä mahtui 25 minuuttiin! Ohjaaja Youhei Suzuki ja kässäristi Miyuki Ishida ovat hommissaan lähes uusia tulokkaita (vaikka muuta animentekokokemusta kyllä tietenkin on) ja tämä suoritus onnistui heiltä kyllä suoranaisen loistavasti ja toivoa sopii että ura tästä urkenee kohden uusia projekteja. Lyhyt pätkä pursuaa hienoa musiikkia, Akin lannistumatonta ganbarointia rumpufestivaalinsa puolesta, kotiseuturakkautta ja lämpöistä perhe-draamaa. Tämä jos mikään Anime Mirai -pätkä ansaitsi draamaleffan ja koko touhussa on mukana hieman samanlaista leppoista maaseudulla-on-kivaa-meininkiä kuin suurista suurimman Isao Takahatan ohjaamassa komeassa pätkässä Omoide Poro Poro (arvostelu täällä) mikä on muuten melkomoinen saavutus.

Anime Mirai -projektien tarkoitus on koulia nuoria animaattoreita ja tässä pätkässä se näkyy siinä että erityisesti soittokohtauksiin on pistetty panoksia sen verran että niitä kyllä kehtaa katsella – muutoin liikutaan ehkä sitten hieman normaalimmalla tasolla. Japanin-murre-konossööreille tarjoillaan herkkupaloja kun liikutaan Kyūshū-saarella jossa puhetyyli on erityisen omintakeinen, ja mikä parasta sitä tarjoilee meille paikkakunnan oma typy Rina Satō (Aki) jokahan on siis juuri se kuuluisa Rina Satō. Ja tämän päälle mukana ovat vielä sellaisetkin tähdet kuin Rie Kugimiya (Megumi) ja Mai Nakahara (Akane)!

Noniin tätä siis lisää!


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset