Kamisama Kiss 2


~ Arvosana 3/5 ~

kamisamakiss

Mikään ei ole söpömpi kun pikku-Nanami! Ja Tomoe taasen on oma creepy itsensä…

Shōjo-sarjoille kakkoskausi on harvinaista herkkua joten ollaan siis tyytyväisiä kun tällainen tilaisuus tässä kerrankin koittaa! Söpö Nanami-typy sai yllätyksekseen ykköskaudella pikkuiset jumalvoimat ja koditon typy samalla uuden asuinsijan nimikko-pyhäköstään, mutta ihmeiden teko ei tässä tietenkään ole se pääasia vaan Nanamin ja hänen kettu-demoni-apulaisensa Tomoen söpöisä rakkaustarina. Näillä eväillä jatketaan tällä toisellakin kaudella jossa Nanami on jo päässyt jonkin verran sinuiksi jumalhommien kanssa ja rakastavaisemme pääsevät useammankin kerran lähes-kokuhakustelu-ja-kissustelu-asteelle…

Ensi töikseen Nanami joutuu pieneen jumalvoima-testiin jonka hän tietenkin selvittää koska onnistuu hautomaan munasta uuden apina-apulaisen nimeltään Mamoru ja niinpä hän lähtee suureen jumalkokoukseen turisemaan korkealentoisia muiden sädekehä-sankareiden kanssa. Paikan päälle päästyään hänet kuitenkin lähetetään hommiin vartioimaan manala-koloa mutta tomerana typynä hän tietenkin hyppää tutkimusretkueelle alamaailmaan. Siellä hän taikakyvyillään pelastaa sinne joutuneen kumman äijän nimeltään Kirihito minkä jälkeen Tomoe saapuu vielä paikalle pelastamaan kaikki – ja tällä retkellä Tomoe herkistyy sen verran että tunnustaa vastahakoisesti itselleen rakastavansa vain Nanamia. Sitten palataan maan pinnalle jossa Nanami shoppailessaan törmää pikku-tengu Botanmaruun joka on tullut hakemaan idolipoika Kuramaa takaisin kotivuorelleen jossa on kaikenlaisia ropleemeja. Paikalle päästyään porukka kuulee että inha velipoika Jirō heiluu uutena bossina kun entinen bossi on sairastunut ja niinpä he ottavat asiakseen selvittää mikä vanhaa päällikköä vaivaa ja Nanami keksiikin että ongelma johtuu siitä että tarapaapalta on viety sielu. Nanamin ihanuudesta vaikuttunut Jirō ryhtyy avuliaaksi ja karkuteillä ollut sielu löytyy ja kaikki on taas hyvin – minkä lisäksi Jirō päätyy kokuhakustelemaan Nanamia joka puolestaan pienessä hiprakassa tunnustaa rakkautensa Tomoelle… joskaan ei muista tästä mitään myöhemmin. Ja hellyttäväksi loppu-juonenpätkäksi näemme palasen Nanamin pikkutypy-aikojen elämää joka ei ollut erityisen mukavaa: hulttio isäpappa tuhlasi kaikki perheen rahat pachinko-peleihin ja ylirasittunut äiti kuoli ennen aikojaan jättäen Nanamille perinnöksi tiedon että naimisiin ei kannata mennä koska kaikki miehet ovat renttuja… Mutta nyt Nanamilla on pyhäkkö-koti jossa on paljon porukkaa ja vauhdikasta elämää joten hänellä ei olekaan mitään syytä mennä naimisiin. Ehkä.

Tällä toisella kaudella sarja onnistuttiin oikein mukavasti luovimaan sellaisille vesille että keskityttiin enemminkin Nanami x Tomoe -söpöilyyn eikä niinkään demonimättöön mikä oli se ykköskauden turma. Maagiset asiat luovat tällä kertaa vain taustan pääparimme rakkaustarinan kehitykselle – mutta vaikka molemmat tietävät jo tunteensa on niiden ääneen sanominen vaikeaa (…ilman saken vaikutusta siis…) koska kummankin mielessä pyörivät myös asiaan liittyvät ongelmat. Ikuisuuksia eläville demoneille ihmisen elinkaari on vain lyhyt silmänräpäys joten tästä syystä heidän välisensä suhteet eivät ole suotavia ja Tomoe on jo kerran aiemmin kokenut surun joka tästä koituu – ja Nanami puolestaan muistaa ne kovat ajat jotka aiheutuivat ikävän isäpapan tempauksista joten vaikka rakastunut onkin niin hän ei koe voivansa edetä suhteessa eteenpäin. Romanssipuolta sarjassa sitten kevennetään huumorilla ja tässä suhteessa Nanami on aivan loistava typy: hänen kommelluksensa ja hölmönaamailunsa ovat komedian kultaa ja sarjan suola!

Ohjaaja Akitaro Daichi on pitkän linjan shōjo-spesialisti (Bokura ga Ita, Fruits Basket) ja tuloksena on tälläkin kertaa oikein viihdyttävästi onnistunut tasapaino magiikan, romanssisöpöilyn ja huumorin välillä. Suzuko Mimori on edelleen hunajaisen syötävä Nanamin ääni ja kirsikkana kermakakussa on Hanae jonka hyrisemät OP (”Kamisama no Kamisama”) ja ED (”Ototoi Oide”) olivat taas kerran oikein onnistuneita biisejä.

Kolmoskausi ei haittaisi koska kuuleman mukaan ne mangan dramaattisimmat hetket ovat vasta edessäpäin mutta shōjo-sarjalle tämä olisi kyllä jo lähes ainutlaatuinen tapahtuma.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset