Maria the Virgin Witch


~ Arvosana 2.5/5 ~

junketsunomaria

OoooOOo!!! Joko kohta kissustellaan! (Joseph, Maria)

Hieman erikoisempaa animesarjaa on nautittavissa sitten tässä: kyseessä on historiallinen draama johon on ladattu melkoinen annos sotaan ja uskontoon liittyvää moraalisanomaa – ja päälle sitten kevennyksenä reippaahkoa ecchiä ja pientä magiikkaa. Söpönoitamme Maria on siis neitsyt ja vaikka ympärillä riehuu Englannin ja Ranskan välinen satavuotinen sota niin hän on vakaasti päättänyt estää kaikki tappelukset mutta tämä ei olekaan tuonaikaiselle kirkolle mieleen joten edessä on arvattavasti pientä kalabaliikkia.

Sankartypymme Maria siis lentelee luudallaan sotatantereilla ja lopettaa tappelukset maagisilla lohikärmeksillään mutta tämä touhu ei sovi korkeimmille tahoille vaan jumalan lähettiläs arkkienkeli Mikael saapuu paikan päälle ja ilmoittaa että sotiminen kuuluu maailman luonnolliseen järjestykseen ja Marian pitää tämä ymmärtää eikä puuttua asiaan ja varmemmaksi vakuudeksi Mikael varoittaa että jos Maria menettää neitsyytensä hän menettää myös taikavoimansa. No, tämä ei Mariaa paljon hetkauta hän kun ei ole naimisiinmenoa juuri suunnitellut, eikä englantilainen noitatypykaveri Viv saa hänen päätään käännettyä myöskään vaan taas kun seuraava suuri mättö on alkamassa niin sinnehän Maria taas singahtaa. Tästä pahastuneena Mikael sinkauttaa keihään Marian suuntaan joka loukkaantuukin, mutta vielä pahempaa on tulossa: inha munkki houkuttelee metallikäsi-äijä Garfan Marian kimppuun joka onnistuu käsi-raiskaus-tempulla viemään Marian taikavoimat ja näin hänet saadaan vangiksi. Kun Marian mieltä eivät munkit saa käännettyä päättävät he polttaa hänet roviolla tuonaikaiseen noitienrankaisu-tyyliin mutta hänet saadaan pelastettua, minkä jälkeen hän rynnistää luonnollisesti jälleen kerran meneillään olevan mekkalan keskelle pelastamaan Joseph-poikasta joka on tiukoilla Garfan kanssa miekkamittelössä. Tästä ilahtuneena Joseph kokuhakustaa ja näin Maria saa taikavoimansa takaisin ja parimme ponkaisee Mikaelin pakeille joka ei kyllä edelleenkään sulata Marian mielipiteitä. Mutta Marian avuksi rynnistävät nyt muut noidat, demonit ja henkiolennot ja kun Mikael vielä haastattelee ihmisiäkin niin Taivaan Valtakunta päättää että Maria on hyvä naapuri jonka kanssa ollaan väleissä niin kauan kun hän ei sotkeudu sotahommiin – ja sitten kun Hesekiel-enkeli haluaa vielä syntyä Marian lapseksi ja Maria suostuu tähän niin tämän jälkeen hän olisi siis aivan tavallinen typy joka ei paljon sotilaille edes voisikaan. Vai kävikö sittenkään näin? Entisaikojen jumala Cernunnos tuntui olevan sitä mieltä että Maria on maailman tulevaisuus – tuleeko hänestä siis tulevaisuuden lempeä jumala kuten Hesekiel arveli? Tämä jää katsojan pohdittavaksi!

Tässäpä siis otetaan aika railakkaasti kantaa uskonnollisuuteen joka siis sarjassa esitetään julmana ja ahneena koneistona joka ei kaihda keinoja jos joku alkaa vastustaa heidän maailmankuvaansa kuten Maria, ja tällöin sekä arkkienkelit että munkit käyvät päälle kaikin konstein kunnes häiriötekijä on hoideltu pois päiväjärjestyksestä. Tekijätiimi on ottanut keskiaikaisen inkvisition esimerkiksi siitä kuinka raakaa tämä peli voi olla ja selvästikin ovat aiheeseen tutustuneet sen verran hyvin että aivan randomilla ei yksityiskohtia ole kohdilleen arvottu. Pientä itämaista sävyä on sitten se että jumalat voivat vaihtua: Cernunnos oli entisaikojen jumala, nyt hommaa hoitaa joku muu ja onko Maria sitten se tulevaisuuden jumala jonka valtakaudella elämme leppoisaa rauhan aikaa? Todellisempaa tuntumaa on haettu myös sillä että mättökohtaukset eivät ole tympeää shōnen-uhoa vaan porukkaa tosissaan pelottaa kun nuolet tappavat vieruskavereita ja miekkamiehet heiluvat – noihin aikoihinhan sotajoukot olivat valtaosin pakkovärvättyjä maajusseja joten homma ei ollut varmaan oikeasti monellekaan mieleen.

Sarjan toinen läpikäyvä piirre on dialogiin leivottu ecchi-huumori – seksidemonit ja noitatypyt heittävät panokeikkaa normihomminaan ja se on sitten kurjaa kun leukoja alkaa väsyttämään… Maria-raukka ei tietenkään neitsyenä näissä hommissa ole mukana ja kun hän taikoo joukkonsa jatkeeksi poju-seksi-demoni Priapoksen niin häneltä puuttuu… öhh… vehkeet koska Maria ei sellaisia ole koskaan nähnyt… Tämä keventää joskus vähän raskasta tarinaa mutta ei oikein tunnu kuitenkaan oikein luontevalta homman osalta.

Tekninen laatu on peruskauraa, Production I.G ei sen enempää loista kuin suuremmin tunaroikaan tässä. Pistetään suurimmat kiitokset Hisako Kanemotolle (Maria) joka taas kerran osoittaa kameleonttimaiset ääninäyttelykykynsä.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset