Saki – The Nationals


~ Arvosana 3/5 ~

saki2

Presidentti Hisa esittelee mahjong-perustaitoja…

Mahjong-typykäisemme matkasivat tällä kaudella lopultakin Tokioon, pitkään odotettuun kansalliseen turnaukseen ja pienen alkulämmittelyn jälkeen päästiin jopa itse asiaan eli seuraamaan kuinka Kiyosumin joukkue pärjäilee kun itse pelit pyörähtävät käyntiin. Sarjan aiheena oli neljännesfinaali-ottelu joten suorastaan legendaarisiin peli-otteisiin ei vielä olla päästy, nämä on ilmeisesti sitten varattu finaaliotteluihin. Saki tosin jo aivan pikkuisen väläytti monsteripelaajan ilmeitään omalla pelivuorollaan mutta tyytyi sitten lopulta plus-miinus-nolla-pelityylinsä mukaan voittamaan pienellä marginaalilla – selvästi kuitenkin näki että hänellä on vielä paljon annettavanaan kunhan vain panokset kovenevat.

Urheilusarja-osuuden lisäksihän tämä franchise on kuuluisa laajasta söpötypykokoelmastaan ja ihanaisesta yurittelusta mutta tällä kaudella tämä typyrakkaus-puoli on valitettavasti jäänyt hieman taka-alalle, sellaisten kiihkeiden silmäysten tasolle. Sen sijaan söpötypyistä ei ollut pulaa ja uuden tulokkaan palkintopysti kuuluu symppis-hujoppi-typy Toyone Anetaille joka oli episodien 9-10 tähti ja olen ollutkin aivan murheen murtama kun heidän koulunsa tippui jatkosta!

Sarja päättyi siis siihen että semifinaaliottelut olivat juuri alkamassa ja sitä sitten fanien keskuudessa arvaillaan että montako vuotta tässä nyt odotellaan että näemme ne ruudulla! Ritz Kobayashi kun on tunnetusti hitaanpuoleinen mangaka ja nyt nähty sarja ajoi lähes olemassaolevan manga-materiaalin kiinni.

Mutta jos mahjong kuuluu harrastuksiinne niin tämä on sarja josta kannattaa ammentaa oppeja! Pelaaminen sujuu paljon voittoisammin ilman pantsuja ja jos vielä on vaikeuksia niin sitten pitää riisua sukat jolloin mikään ei voi estää menestystä. En tosin tiedä toimivatko nämä konstit muille kun naispuolisille pelaajille…


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset