Silver Spoon


~ Arvosana 3.5/5 ~

silver

Tämä on voittoisa sarja! (Aki ja Hachiken)

Toista kautta seuraamme tässä elämänsä päämäärää etsivän kaupunkilaispoju Hachikenin maatalouskoulu-uraa pohjoisella Hokkaidon saarella ja sarjan alkupuolen huumori-osiossa käydään niin ratsastuskilpailussa kun tehdään raclette-juustoakin. Loppupuolella sitten päästään itse asiaan ja draama iskee kun baseball-poika Ichirōn perhe joutuu sulkemaan tilansa liian suuren velkataakan takia ja näin jää Ichirō-raukan baseball-ura vain toteutumattomaksi haaveeksi. Ja koska söpötypy Akin perhe on myös ollut lainaamassa heille jenejä on heilläkin vaikeuksia!

Näin sitten melkoisen surullisten tapahtumien keskellä Hachiken löytää itsestään aivan uusia kykyjä: rahavaikeuksista huolimatta Aki haluaisi jatkaa opintoja yliopistossa ja Hachiken puolustaa hänen haaveitaan perheen edessä sekä tarjoutuu preppaamaan Akia pääsykokeisiin – sen sijaan siis että kokuhakustettaisiin koulun katolla posket punottaen niin mangaka Hiromu Arakawa opettaa tässä kuinka kirjoitetaan vähäeleistä romanssi-suhde-kehitystä joka on maanläheisen realistista ja siksi niin nautittavaa seurattavaa! Samalla Hachiken on lisäksi aivan huomaamattaan kasvattanut luonteensa lujuutta ja ulospäinsuuntautuneisuutta, ja tämän huomaavat sekä vanhat koulukaverit että perhe.

Tämän vertaista huumorin sävyttämää tarkkasilmäistä ihmissuhdedraamaa on muuten animesarjoissa nähty hyvin harvakseltaan joten ei tässä voi muuta toivoa kun että noitaminA jostain kaivaisi rahaa vielä jatkaa tätä sarjaa koska Aki x Hachiken -pariskunta vaikka tällä kaudella vähän etenikin suhteessaan on vielä hyvin kaukana kissusteluvaiheesta. Sen verran on suosiota jo riittänyt että live-action-leffa on aiheesta päässyt ensi-iltaan muutama viikko sitten.


© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – Twitterask.fm

Mainokset