imoto

Google Glass -muotia, esittelemässä muutama Misaka-imōto

Viimein ollaan nykypäivässä ja mistähän 2010-luku tullaan muistamaan? Tallustelevatko kaikki kohta kadulla Google Glass -lasit päässään?

Vuosikymmenen Valinta (toistaiseksi): Girls und Panzer (2012)

gup

Ankō-tiimi ja veret seisauttava Panzer Drifting! (Girls und Panzer)

Kun panssarivaunu-taistelut ovat koulussa opetettavaa suuresti suosittua söpöjen typyjen urheilua niin jo korvakuulolta tämä kuulostaa voittoisan hullulta idealta, mutta sitten kun näette miten Ankō-tiimin kuski Mako heittää vihollista jahdatessaan 25-tonnisen panssarivaununsa kurvaan kahva edellä kuten tofu-tsuppari Takumi parhaina päivinään (episodi 4) niin tiedätte välittömästi että olette seuraamassa jotain elämää suurempaa tapahtumaa!

Sarjan konseptin vetävyys johtuu ensi sijassa siitä että se on loppujen lopuksi urheilusarja: juonikuvio on tuttu ottelu ottelulta etenevä perus-turnauskaava ja lopulta homma huipentuu peri-urheilusarjamaisesti finaaliin jossa vastahakoinen superlahjakkuus Miho typyistöineen ottaa mittaa Maho-siskostaan joka on tunnetusti alan kovin karju. Yksinkertainen underdog-voittaa-vaikeuksista-huolimatta-tarina siis mutta tämähän toimii aina kun vain otteluista saadaan jännittäviä ja tässä sarjassa se onnistuu – panssarivaunut kun ovat ylipäätään testosteronia tihkuvia kuuleja vehkeitä ja niiden detaljeihin ja CGI-animointiin on käytetty sen verran pätäkkää että kun ne painelevat toistensa perässä kaupungin kaduilla, metsissä tai venäläisillä lumi-aroilla on touhun seuraaminen aivan ainutlaatuisen nautittavaa. Käytetyt taistelustrategiat ovat juuri riittävän överiksi vedettyjä että ne ovat herkullisen näyttäviä mutta samalla on tarkasti pidetty huoli siitä että realismin illuusio säilyy eikä taikavoimia tarvita.

Eritysen lisämausteen sarjaan tuo vielä turnauksissa mukana olevien joukkueiden kansallisten ominaispiirteiden korostaminen – kun venäläisten Pravda-joukkue hyökkää se puhkeaa veisaamaan kaikkien tuntemaa sikäläistä sota-ajan biisiä Katyusha (episodi 8) – ja seiyūt vetävät sen tietenkin venäjäksi! Ja kun brittien Darjeeling lähtee tositoimiin lopetetaan ensin teehetki kaikessa rauhassa ja sitten Churchill murahtaa liikkeelle ja taustalla soi tietenkin marssilaulu The British Grenadiers (episodi 4). Muutoinkin sarjan musiikkiraita on äärettömän hyvin tyyliin sopiva reipashenkinen marssimusiikkikokoelma joka tehokkaasti pumppaa naapurien suureksi harmiksi adrenaliinit katsojan vereen koko episodin ajaksi.

anko

Typyt lämmittelevät Siperian pakkasessa – Ankō Odori (Girls und Panzer)

Ja kun typysarjasta on kyse niin sitäkään ei ole unohdettu että on tehtävä söpöjä asioita! Kaakkua syödään (joskin kaakutkin ovat tietenkin panssarivaunun muotoisia), kansantansseja tanssitaan ja lumipalloa heitetään joten kaikki ei ole vaan Panzer-Vor!-machoilua vaan ruutuaikaa käytetään siihenkin että typyt tapaavat toisensa, tutustuvat ja kehittävät suhteitaan niin että luottavat toisiinsa myös tappeluksen tiimellyksessä.

Leffahan sarjasta on luvassa ensi vuonna, ja toivottavasti sen perään saadaan myös lukuisia jatkokausia!

Vuosikymmenen Haastaja (toistaiseksi) Highschool of the Dead (2010)

hotd

Saeko ja maailman nopeimmat tissit (Highschool of the Dead)

Zombit ovat aika harvinainen näky animesarjoissa (japanilaiset ovat selvästikin enemmän vampyyri-orientoituneita) mutta tässä sarjassa ne ovat aivan keskeisessä roolissa… no huijasin, keskeisessä roolissa tässä sarjassa ovat tietenkin pantsut ja tissit! Erityisesti tissit. Ja aivan erityisesti isot tissit! Mainitsinhan jo tissit?

Tarina alkaa siitä kun jostain syystä ihmiset alkavat muuttua zombeiksi ja seuraamme kun joukko koulukkaita yrittää selvitä näissä apokalyptisissä olosuhteissa mikä johtaa reipashenkiseen mättöön jossa zombinesteet lentelevät ja tissit heiluvat. Ensi alkuun sarja saattaakin erehdyttää luulemaan että kyseessä on vakavahenkinen mättösarja varsinkin kun ase-otakuille tarkoitettua knoppititetoa jaellaan laveasti, mutta muutaman episodin jälkeen huomaa kyllä että nämä zombit ovat oikeastaan aika säälittäviä otuksia joista ei ole juuri vastusta sankareillemme ja näin päästäänkin keskittymään itse ….hömm… asiaan! Animehistoriaan sarja jää kohtauksestaan jossa esitellään maailman nopeimmat tissit – tieteellisten laskelmien mukaan tässä ylittyy äänennopeus selvästi!

Loppusanat Urhoollisille Lukijoille

sg

Mikroaaltouuniaikakoneen keksijä Rintarō Okabe (Steins;Gate)

Näin olen sitten matkustellut mikroaaltouunillani vuosikymmenten halki ja pistänyt biteiksi hoteimmat löytämäni typyt! Jokainen lukija joka on tänne asti päässyt on valmista tavaraa hoitolaitokseen jossa kuuleman mukaan lääkitykseen kuuluu pari kautta Junjō Romantica -sarjaa…

Varmaankin jokunen typy on jäänyt mainitsematta koska kovasta yrityksestä huolimatta pari kolme OVAa ja animesarjaa on vielä katsomatta, ja kannattaa huomata sekin että tässä on esitelty vain hottitypysarjoja – kokonaan toisenlainen luettelo olisi tullut jos käsittelyssä olisivat olleet vaikkapa Aria/Azumanga Daioh/K-On!-tyyppiset söpöily-slice-of-life-sarjat.

Kuluva vuosikymmen on tietenkin vielä aivan aluillaan joten lopullisia voittaja-sarjaa sen paremmin kun haastajiakaan ei vielä voi virallisesti julistaa. Palatkaamme siis seuraavan kerran asiaan vuonna 2020!
_______________________________________
© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com – @PorcoOjisan

Mainokset