fosse farmhouse

Fosse Farmhouse (Kin-iro Mosaic)

Näin on kesäkin sitten päässyt niin pitkälle että kauden sarjoista voi jo aivan perustellustikin sanoa jotain. Söpöjä typyjä on nyt tarjolla niin että nenästä suihkuaa verta uima-altaallisia mutta raakalla tahdonvoimalla ne episodit saa katsottua siltikin!

Ryhdytäänpä siis toimeen ja laitetaan sarjat paremmuusjärjestykseen!
_______________________________________
ARVOSANA 4/5

Kin-iro Mosaic (KINMOZA!)
Yellow Mosaic
→CR

kiniro

Söpöyden yliannostuksen vaara on tässä sarjassa aivan ainutlaatuisen korkealla, joten ennen kun laitatte episodin pyörimään varautukaa kunnolla ja vähintään hankkikaa sydämentahdistimeenne uudet paristot. Kun ruudussa söpöilee ei vain yksi englantilais-lolitypy vaan peräti kaksi englantilais-lolitypyä, sulatte lätäköksi lattialle viimeistään siinä vaiheessa kun ne supattelevat keskenään sujuvalla engrishillä! Ettekä ole ainoita, niin sulaa myös sarjan lolicon-typy Shino joka ei tiedä mitään parempaa kuin että hänellä olisi blonditypy molemmissa kainaloissa! Samanlaista kulttuurierosöpöilyä esiteltiin pari vuotta sitten sarjassa Ikoku Meiro no Croisée ja tieteellisesti kehitetyllä söpöysmittarilla mitattuna nyt ollaan jo lähellä sarjan A-Channel ihanuutta. Alicen koti on muuten oikeasti olemassa oleva B&B-paikka (Fosse Farmhouse), joten ei muuta kun sinne piehtaroimaan Alicen sänkyyn, jos otakujen seasta tilaa löydätte.
_______________________________________
ARVOSANA 3.5/5

Kamisama no Inai Nichiyōbi (KamiNai)
Sunday Without God
→CR

Kaminai

Erittäin tyylitelty taustataide luo ensisekunneista lähtien aivan erityisen tunnelman joka sopii täydellisesti sarjan salaperäiseen, alakuloiseen ja kuluneeseen maailmaan. Sarjan kolme ensimmäistä episodia ovat kuin mestarin näyte siitä kuinka lyhyessä ajassa luodaan henkilöhahmot, esitellään uusi ja kummallinen maailma, ja viedään ensimmäinen juonikaari tunteikkaaseen päätökseen jonka sulattelussa kuluu pari nenäliinapaketillista. Katsoja on tämän jälkeen sarjan vankina eikä voi muuta kun kiihkeästi odottaa minkälaisia uusia seikkailuja haudankaivajatypymme Ai seuraavaksi kokee. Ohjaaja Yuuji Kumazawa joka laittoi viime vuonna komeasti pakettiin sarjan Oda Nobuna no Yabō osoittaa tässä että kyseessä ei ollut aivan sattuma.


Love Lab (Renai Lab)

lovelab

Toiveet olivat korkealla kun YuruYuri-tiimi (ohjaaja, kässäristi ja hahmosuunnittelija) ottivat työn alle tämän uuden koulutypy-komedian eivätkä he odotuksia pettäneetkään! Täysin hervotonta komediaa syntyy siitä kun Maki haluaa opiskella poikien kaatoon sopivia romanttisia peliliikkeitä ja ottaa hommaan apurikseen Rikon jolla ei asiasta ole harmainta hajuakaan. Kaikkea kuitenkin harjoitellaan, dakimakura-kissustelua, paahtoleipä-suussa-törmäystä, vaimonkantoa, ja joka kerran röhöttelette naurusta niin että löydätte tekohampaanne näppäimistöltä. Joukkoon on alkuepisodien aikana liittynyt lisää typyjä joten toivottavasti vauhti tästä nyt paranee, ja ehkä hieman liikaa draaman puolelle vedetty kolmosepisodi jäisi ainoaksi sellaiseksi.
_______________________________________
ARVOSANA 3/5

Genshiken Nidaime
Genshiken Second Season
→CR

Genshiken

Kun satakiloinen fujoshi-typykkä hamuaa transupojan hameen alle tutkiakseen minkäkokoinen paketti sieltä löytyy tiedätte että olemme siirtyneet aika lailla uusille urille Genshiken-sarjan otaku-huumorissa. Yuri on siis vaihtunut yaoihin, kerhon jäsenet ovat nyt lähes kaikki naispuoleisia ja vaikka sekä Ogiue ja Ōno ovat edelleen mukana ovat he seiyū-vaihdon myötä vaihtaneet sekä äänensä että lisäksi myös luonteensa. Sarjasta nauttiminen edellyttää siis aikaisempien kausien resetointia mielestä, minkä jälkeen voikin täysin rinnoin nauttia äärimmäisen harvinaisesta huumori-fujoshi-sarjasta – huumori ja fujoshointi kun eivät noin yleensä ole olleet yhteensopivia käsitteitä.


Gin no Saji
Silver Spoon

ginnosaji

Näinpä siis kaupunkilaispoikamme aloittaa opinnot maatalouskoulussa ja koetuksella on sekä fyysinen kunto hevosenlantaa luodessa että henkinen kantti kananmunien alkuperän selvitessä. Huumoripuolella on siis keskitytty tälläisiin maaseudulta vieraantuneen kaupunkilaisen kokemiin kummallisuuksiin jossa ei verisiltäkään yllätyksiltä säästytä. Muutoin tyylilajina on hyväntuulinen slice-of-life, Aki-chan söpöilee sopivana romanssin kohteena ja jopa pientä filosofista pohdintaakin on dialogiin sisällytetty – maailma todellakin näyttää erilaiselta hevosen selästä. Jos olette Hagane no Renkinjutsushi -fani, niin hahmojen joukosta on hauska bongailla vanhoja tuttuja. Tähän mennessä löydetty on ainakin majuri Armstrong ja naispuoleinen Gluttony.


High School DxD NEW

highschool

Herrasmiesten Klubin valiosarja ei tällä toisellakaan kaudella petä: The Ecchi Is Strong With This One! Tissejä ja pantsuja (mansikkapantsut=Koneko) siis vilahtelee vilkkaasti, muista viattomimmista viitteistä puhumattakaan ja kolmosepisodissa mukaan tulleet kirkontypyt Xenovia ja Irina esittelivät vielä varsin hotit tappelutrikootkin. Sitten kun vielä tässä alkuvaiheessa ollaan oltu enemminkin huumorimielellä liikkeellä ja jätetty tappelushommat hieman sivummalle niin sarjan alku on ollut varsin vahva.


Tamayura ~More Aggressive~

tamayura

Iyashikei ja Jun’ichi Satō palaavat ruutuun ryminällä! Ykköskaudesta ohjaaja/kässäristi Satō on selvästikin oppinut sen että vaikka kysessä onkin tyylilaji missä ei tapahdu mitään niin meno paranee kummasti kun tällä mitääntapahtumattomuudella on jokin päämäärä. Parasta ykköskautta oli nimenomaan sen loppujaksot jossa Maon pisti pystyyn oman puhe-esityksenä, ja nyt tällä toisella kaudella ollaan ihastellen saatu seurata Potten kamppailua kamerakerhon perustamisessa. Potte on vaan niin suloinen kun se häkeltyy jokaisesta pienestäkin uudesta asiasta jota kerhopresidentin kuuluu tehdä, ja todellista hahmonrakennuksen hienoutta oli siinä kun Potte ja uusi kameratypy Kanae lopulta tapaavat ja ystävystyvät.
_______________________________________
ARVOSANA 2.5/5

Danganronpa Kibō no Gakuen to Zetsubō no Kōkōsei The Animation
Danganronpa The Animation

Päästäkseen pois sadistisen nallekarhun koulusta joudut tappamaan jonkun, etkä pelkästään tappamaan vaan tappamaan niin että muut eivät saa sinua paljastettua. Ollakseen Seiji Kishin ohjaustyö tämä sarja on alkanut itse asiassa varsin kelvollisesti kun ensimmäinen tapaus on nyt nähty kolmen ensiepisodin aikana. Puhtaaseen whodunnit-etsivä-pähkäilyyn ei ehkä aivan päästä koska murhatapauksen todisteita vedellään tuomaroinnin aikana tarvittaessa takataskusta – ja ainakin ensimmäisen tapauksen ratkaiseva vihje oli kyllä jossain määrin turhan yksinkertainen. Näyttää myös siltä että brutaalit teloitukset on siistitty ja veriroiskeetkin sievän purppuraisia. Hahmodesign ja taustataide ovat tyylitellyn räikeävärisen sarjakuvamaisia.

Fantasista Doll
Söpöt typyt komentelevat söpöä tappelutypyjoukkoa ja keräävät näin kortteja eli siis pientä söpöilyä, tappelusta ja huumoria on tarjolla. Parhaita paloja sarjassa on se kun kaikki typyt istuvat kylvyssä tuumimassa joutavia jolloin on havaittavissa jopa pientä yuri-haaremin tynkää. Typyjen hahmodesign suuresti muistuttaa talven huippusarjaa Love Live! School idol project mikä kieltämättä lisää visuaalista viihdyttävyyttä. Alkuperäisen idean luoja Gorō Taniguchi (Code Geass) on näköjään tässä heittänyt vapaalle ja vain huvittelee vähän taikatypyjen kanssa, sen verran hentoinen on juoni.

Fate/kaleid liner Prisma☆Illya →CR
Tässä olisi tarkoituksena olla Fate-franchisen kepeä taikatypy-spinoff, mutta ainakin tähän mennessä meno on ollut melkein liiaksikin uskollinen franchisen perustyylille joka on ryppyotsavakava mättö. Illya ryhtyy yllättäen taikatypyksi johon liittyy korttien keräämistä tappelusten avulla (tällä kaudella varsin suosittua puuhaa muuten), ja sekä ecchi että huumori jäävät täysin toissijaisiksi harrasteiksi sen rinnalla että mätetään toista taikatypyä nenuun. Nasuversumi-fanit tietenkin ilahtuvat kun pääsevät näkemään vanhoja tuttuja, ja kasuaalia meikämannea elähdyttää kolmosjaksossa esitelty suomalainen taikatypy Miyu Edelfelt, jonka esikuva on mitä ilmeisimmin toinen suuri suomalainen animetypy Yin (Darker than Black).

Free!
Free! – Iwatobi Swim Club
→CR

Kauhealla kohinalla matkaan saatettu KyoAnin fujoshi-sarja täyttää lupauksensa ainakin yhdessä asiassa: alastonta urosvartaloa ja homoviittauksia on vähintäänkin riittävästi vaativallekin fujoshille. Seuraamista on helpotettu sillä että sarjan päätypy Gō hihkuu ekstaasissa aina niissä kohtauksissa joissa on syytä olla tarkkoina. Tarina on toistaiseksi ollut suhteellisen vaatimaton poikien uimakerhon perustamispulmiin keskittyvä slice-of-life, jonka tarkoitus on enemminkin ollut kuljettaa poikuleita paidan-poisheittokohtauksesta toiseen. Suurin yllätys sarjassa on ollut KyoAnille hämmästyttävän huono tekninen taso, jopa niin että ensin luulin katsovani halpabudjetilla tehtyä J.C.Staff-sarjaa. Taustat ovat vaisun piirteettömiä, animointi epä-kyoanimaisen kankeaa (katsokaapa vaikka kolmosepisodissa kun meganekko-kundi hyppää seivästä – tämä ei ole se KyoAni jonka tunnen!), ja jopa suoranaisia animointikummallisuuksiakin näkee. Villien nettihuhujen mukaan sarja olisi kiireellä kasaan laitettu – mene ja tiedä mikä on asiain todellinen tila sitten mutta nähtävissä oleva jälki on kyllä KyoAnille todella heikko suoritus.

Futari wa Milky Holmes
Mitä ihmettä! Mikä sarja se tämä on? Kaikki mitä olette kuvitelleet tietävänne Milky Holmes -sarjoista lentää romukoppaan! Pois on kohellus ja alatyylivitsi-ilottelu, ja ne on korvattu vakavamielisellä taikatypyjuonella minkä lisäksi samassa ruljanssissa on sarjasta vaihdettu sekä hahmodesign että taustataide. Joukkoon liittyy kaksi uutta etsivä-taikatypyä, Alice ja Kazumi, ja Varkaat julistavat uuden sodan Etsiviä vastaan alkaneen. Jos siis jokunen aika sitten nähdyt vaihtoehtois-Milky Holmes -OVAt (Tantei Opera Milky Holmes Alternative) miellyttivät niin tämä sarja luultavasti osuu silmähermoon oikein hyvin. Perinteisen Milky Holmes -animen ystävät sen sijaan ollevat nyt syystäkin hieman pettyneitä.

Kami nomi zo Shiru Sekai: Megami-Hen (KamiNomi 3)
The World God Only Knows: Goddesses Arc (TWGOK 3)
→CR

Pelikonsoli-playboy Keiman seikkailut typyjen parissa jatkuvat, joskaan varsinaisesti uusia typyjä emme tapaa koska nuo Keiman nyt tavoittelemat jumalattaret piileskelevät hänen aiemmin jo valloittamiensa typyjen sisälmyksissä. Tämä ei kuitenkaan suuremmin haittaa koska Ayumi, Chihiro ja Shiori olivat oikein söpöjä söpöläisiä jo aiemmilla kausilla – harmittamaan jää vain se että emme koskaan nähneet animoituna kun Yui Goidō valloitettiin, hän nimittäin teki suuren vaikutuksen jo ensiminuuteilla kun pöllähti paikalle nyt tällä kolmannella kaudella. Hieman säröä tämän sarjan pintaan tekee se että kun kyseessä on kuitenkin fuwa-fuwa-söpöily niin puukolla mahaan tökkiminen ei oikein sovellu sarjan atmosfääriin.

Kimi no Iru Machi
A Town Where You Live

Olemme päässeet Tokioon jonne muuttanut päähahmopoikulimme törmäilee suureen joukkoon potentiaalisia haaremitypyjä jo ensi hetkinään. Astumme kuitenkin tarinaan sisään selvästi kesken kaiken koska poikulilla on jo aikaisempia ihastuksia sen verran että kaikkien näiden suhteiden setviminen vaikuttaa selvästikin monimutkaiselta puuhalta. Kyseessä onkin alkuperäisen mangan Tokio-juonikaaren animointi ja tätä ennen oltiin vietetty pitkiä aikoja Hiroshimassa. Tyylilajina on aina hieman arveluttava haaremi-draama, mutta ilahduttavasti sarjaan on lisäilty ecchin ystäville pantsujenvilauttelua ja kylpyläkohtauksia.

Recorder to Randoseru Mi☆
Recorder and Randsell Mi
→CR

Tekijätiimin vaihdon myötä on tässä shortti-sarjassa sitten vaihdettu myös sekä hahmodesign että taustataide joten pientä silmämunan asennon korjailua vaaditaan aiempien kausien ystäviltä – ilmeisesti menestys on ollut sen verran hyvä että nyt taustoihin on jo oikeasti hieman panostettukin jenejä. Vitsipuolella poliiseista ei vieläkään ole kokonaan päästy eroon, mutta onneksi se aivan perus-Atsushi-joutuu-putkaan-juttu on toistaiseksi jäänyt näkemättä.

Ro-Kyu-Bu! SS
Tässä sarjassa tiedetään mistä narusta nykäistään kun kosiskellaan lisää katsojia – kun viisi koripallo-lolia käy tylsäksi niin laitetaan viisi lolia lisää… Niinpä nyt on loleja ruudun täydeltä joten nirsonkin fanin luulisi löytävän joukosta suosikkeja. Muuten meno on entisellään, välillä käydään heittämässä palloakin mutta suurimmaksi osaksi aikaa Subarun haaremitypyt söpöilevät ja jännityksellä odotamme kissustelua Tomoka x Subaru. Lisäksi kun meillä on samassa sarjassa seiyūina Kana Hanazawa, Mamiko Noto, Kanae Itō, Yui Ogura ja Yuka Iguchi niin ujoäänisten typyjen määrä ylittää tajunnan rajat ja episodin katsominen henkeä menettämättä onnistuu vain karastuneimmilta otakuilta.

Servant × Service
Työpaikkahuumoria mangakalta (Karino Takatsu) jonka tuotoksiin kuuluu myös sarja Working!! (Wagnaria!!), ja hyvin samalla tyylillä tässä mennään keveällä kommellushuumorilla ja flirttailu-romantiikalla. Sarja pyörii kolmen moottorin varassa: yksi on flirttaileva Hasebe-kun jonka laiska mutta yllätyksellisiä kykyjä osoittava hahmo on useimpien vitsien liikkeellepanija, ja ne kaksi muuta ovat Lucyn erityisen kookkaat tissit jotka vuorostaan ovat useimpien Haseben vitsien kohde. Takatsun tyylille kuitenkin ominaista on se että kaikki hahmot ovat hyvin sympaattisia joten sarjan atmosfääri on kepeä ja positiivinen.

Tēkyū 2
Tenniskerhon typyt ja crazy-huumoria 2 minuuttia kerrallaan on tämän sarjan konsepti, ja ilmeisen onnistunut sellainen kun jo toista kautta mennään. Varsinaisesti tennistä ei juuri pelata vaan huumoria revitään lähes kaikesta muusta, ja tunnetusti sarja on japanin harrastajien suosiossa: jos nimittäin ehditte ymmärtää kaiken mitä seiyūt episodin aikana sanovat, olette melko korkealla kuuriimu-asteikolla.

Tokurei Sochi Dantai Stella Jo-Gakuin Kōtō-ka C³-Bu
Stella Women’s Academy, High School Division Class C³
→CR

Söpöt typyt räiskivät toisiaan airsoft-kisoissa, joten tässä yritetään talsia sarjojen Upotte!! ja Girls und Panzer sotaisissa jalanjäljissä. Yrityksen puutteesta ei voi syyttää koska selvästikin gun fu -tyyliseen akrobatia-meininkiin on panostettu mutta ikävä kyllä on niin että airsoft on liian normaalia puuhaa jotta siihen voitaisiin ladata sellaista loistokasta epäuskottavuus-sähäkkyyttä jolla Girls und Panzer nousi maailmanmaineeseen, eikä tässä sarjassa myöskään oteta mukaan urheilusarjoille tyypillistä strategiointia joten tämäkin jännitys jää pois. Pyssyjä paukutellaan kuitenkin sen verran paljon että typyille ei jää riittävästi aikaa edes söpöilyyn mikä tiputtaa sarjan sitten varsin keskinkertaiselle tasolle.

Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui! (WataMote)
Hikikomori-typyt eivät koskaan ole olleet niin surkeita tapauksia kun Tomocchi jolle on katkerasti valjennut se että vaikka olet otome-pelien ässä niin ne opit eivät auta oikeassa elämässä, ja vaikka hän kuinka yrittää niin smalltalk ja irstaat vitsit eivät siltikään häneltä luonnistu. Näistä Tomokon tempauksista ne sarjan tummasävyiset vitsit sitten väännetään joskus jopa onnistuen mutta useimmin vähän vähemmän. Sarjan olennainen toinen puoli on Tomokon traaginen säälittävyys joka on jo sillä tasolla että hänellä on itsetuhoisia ajatuksia, ja tästä seuraakin sarjan aika lailla mahdoton yhtälö: kuinka tasapainoilla huumorin ja nyyhkysarjan välillä? Nyt valittu tie on aika lailla keskitie joka johtaa siihen että sarja ei oikeastaan ole kovinkaan hauska, mutta ei Tomokon kohtalo myöskään aiheuta paniikkia juosta kauppaan ostamaan nenäliinapaketteja. Tässä mielessä ollaan hyvin pitkälle samoilla linjoilla kun hikikomori-alan peruseepoksessa NHK ni Yōkoso! (Welcome to the NHK), joskin tässä sarjassa mentiin kyllä tuolla tragediapuolella paljon pidemmälle ja kuuleman mukaa alkuperäinen kirja on vieläkin rankempi kokemus.

Yami Shibai →CR
Shorttisarja japanilaisista kummitustarinoista. Animointitekniikka on ns peruslaatua, eli ruudulla liikutellaan paperileikkeitä, mutta älkää antako tämän hämätä. Sarjan tarinat jopa aivan oikeasti lähestyvät hieman sellaista oikeaa kummitustarinanomaista kauhutunnelmaa jota tuo alkeellinen tekninen puoli yllättäen hieman korostaa!
_______________________________________
ARVOSANA 2/5

Blood Lad
Hyväsydäminen paholais-vampyyri Staz haluaa vain auttaa isotissistä Fuyumi-typyä joka sattui heittämään veivinsä Stazin suureksi mielipahaksi. Näillä eväillä edetään tässä kohelluskomedia-tappelussarjassa jonka ohjaustyö on kyllä kummallisen epätasaista kun kohtauksesta toiseen siirtymät vaativat muutaman minuutin pohdiskelun että missähän nyt ollaan ja miksiköhän. Sarjakuvamaisen värikäs ja shaftimaisen halvalla tehty visuaalinen ilme ryydittää sarjaa joka kaipaisi siis hieman tanakampaa otetta sovitukseen.

Chō Jigen Game Neptune The Animation
Hyperdimension Neptune

Taikatypyjä taasen, tällä kertaa päätypyjen pitäisi olla tunnettujen pelikonsolien ruumiillistumia, mutta aika vähiin jää kyllä kaikki referenssihuumori jota olettaisi tämänkaltaiselta sarjalta teratavu-kaupalla. Hauskinta on se kun YuiKaori-duo esittää pikkutypyjä Rom ja Ram, mutta muutoin meno on melko juonetonta mättökohtausten ja söpöilykohtausten sekamelskaa.

Gatchaman Crowds →CR
Antiikkisen Super Sentai -konseptin ylösnousemus tapahtuu tämän sarjan myötä, ja modernisointi näkyy siinä että vihulaiset ovat Rubikin kuutioita ja että päähahmon roolissa on maailman yyberein genkitypy Hajime jossa roolissa Maaya Uchida eli Rikka Takanashi (Chūni-byō Demo Koi ga Shitai!) esittelee kokonaan uuden puolen äänivaroistaan. Muutoin mättöä porukalla harrastetaan kuten ennenkin, ja silmämääräisesti voi sanoa että sarjan tekijätiimin tsuritama-tausta näkyy siinä että voimakkaiden värien käyttö on tälläkin kertaa homman nimi.

Gen’ei o Kakeru Taiyō
il sole penetra le illusioni ~ Day Break Illusion

Angstisia taikatypyjä ei olekaan muutamaan vuoteen nähty sitten sarjan Mahō Shōjo Madoka★Magica, mutta tässä selvästi olisi nyt samankaltaista yritystä. Iloluonteinen tarot-korteistaennustajatypy Akari tempautuu yllättäen maailmaan jossa joutuu tappelustamaan mörköjen kanssa eikä se ole mukavaa hommaa kun möröt ovat vaarallista ja ruumiitakin syntyy. Tunnetusti angstailusarjat harvoin onnistuvat, eikä tämäkään näytä alun perusteella kovin lupaavalta vaikka tekniset ansiot ovat kyllä varsin kohdallaan.

Inu to Hasami wa Tsukaiyō (InuHasa)
Dog & Scissors
→CR

Tästä näyttäisi muotoutuvan sarja jossa kirjailijatypy Natsuno ja hänen koiransa (ent lukutoukkapoikuli, nyttemmin kuollut ja uudelleensyntynyt koiraksi) Harumi jahtailevat erilaisia rikollisia jotka jotenkin liittyvät Natsunon kirjoittamiin kirjoihin. Juonenkäänteet ovat lievästi sanottuna outoja, ja tärkein syy katsoa sarjaa onkin Natsunon zettai ryouiki joka on varsin herkullista A-luokkaa.

Kingdom 2
Tekninen laatu on saanut edelliskauteen nähden power-upin tässä Kiinan historiaan liittyvässä erittäin-perus-shōnen sotajoukko-mättösarjassa, ja alkupuolen tarina on mättöisyyden ohella lisännyt palatsijuonittelua melkoisen määrän. Tällä hetkellä sarjasta puuttuu kuitenkin samankaltainen elämää suurempi hahmo kun oli ykköskauden huulipunakenraali Wang Qi (Ō Ki), ja kaiken sinänsä kiinnostavan juonittelun lisäksi pitäisi kyllä jossain vaiheessa päästä Oikeisiin Miehen Töihin, eli mättämään nenuliin omahyväisiä zhaolaisia.

Kitakubu Katsudō Kiroku
Chronicles of the Going Home Club
→CR

Söpöt typyt kerhoilevat, ja tällä kertaa huumori on varsin randomia ja absurdia eikä oikein ota tulta liian päämäärättömänä vaikka sketsejä per episodi lykätäänkin runsaasti. Jos viime kauden Yuyushiki kolahti niin tätä voisi kokeilla, joskin huumori on kyllä nyt vieläkin randomimpaa.

Monogatari Series Second Season
Palvottu NisiOisiN ja hänen kirjojensa ääneenlukua jälleen kerran, ja elävöittääkseen varsin puisevaa tekstiä ohjaaja Shinbō heittelee ruutuun erilaisia satunnaisia grafiikoita kuten franchisen aiemmista kausista on jo tutuksi tullut. Tällä kertaa hänen osakalainen rahansäästövimmansa on mennyt jo niin pitkälle että suurin osa grafiikoistakin on lainattu aikaisemmista sarjoista (Bakemonogatari ja Nisemonogatari) joten edes uusien tekemiseen ei ole tarvinnut laittaa jenejä. Huhujen mukaan sarjasta jää pois yksi siihen alunperin tarkoitetusta kuudesta kirjasta (Hanamonogatari), joka kuuleman mukaan animoidaan ”myöhemmin”, tunnettuun Shaft-tyyliin siis. Sinänsä sääli, koska tämän kirjan pääsankari olisi ollut se hotein typy Kanbaru.

Rozen Maiden – Zurückspulen →CR
Hieman omalaatuisesti on alkanut myös tämä goottiloli-nukkesarjan viimeisin kausi: ykkösepisodissa kerrattiin pikaisesti ensimmäisen mangan päätapahtumat mitkä varmastikaan eivät auenneet kenellekään asiaan aiemmin tutustumattomalle, ja kakkosepisodissa heitettiin sitten kehiin kokonaan uusi visuaalinen ilme, atmosfääri ja hahmot. Tunnelma on hyvin masentava, ja sarjan etenemisvauhti hämmästyttävän hidas ottaen huomioon sen että episodeja on kuitenkin vain 13. Vasta kolmosepisodin viime minuuteilla Shinku avasi silmänsä ensimmäisen kerran (ja tempaisi tietenkin välittömästi Junia nenuun, Shinku kun on…). Oikeastaan mihinkään ei siis ole vielä edetty joten nähtäväksi jää mihin tässä sarjassa tullaan keskittymään.

Senki Zesshō Symphogear G
Laulunlurituksia ovat taikatypyt tappelusten keskellä muutaman kyllä esitelleet mutta paljon muuhun ei tässä sarjassa ole aikaa riittänyt, eli jostain syystä mättöpaino on nyt nostettu hyvin korkealle ja sarjasta nauttiminen on tästä johdosta jäänyt turhan vähäiseksi. Suurin syy seuraamiseen on Aoi Yūki (Hibiki) joka nykyisellään hoitelee seiyū-hommia niin vähän että pienistä muruistakin pitää olla tyytyväinen!

Uchōten Kazoku
The Eccentric Family
→CR

Tekijätiimissä on sen verran monta pähkähullua että tämän sarjan ennakko-odotukset olivat varsin psykedeeliset, mutta nyt nähdyn perusteella homma on hoidettu kyllä erittäin konservatiivisesti. Seuraamme kiotolaisen perheen elämää, jossa perheessä on tanukeja, tenguja ja ihmisiä sulassa sovussa tai ainakin sinnepäin. Mitään kovin kummallista ei ole tapahtunut (ottaen huomioon noiden satu-otusten erityispiirteet, tietenkin) eli tällainen henkimaailman slice-of-life on siis kyseessä. Tomihiko Morimin kirjan sovitus on hämmästyttävän vähädialoginen, visuaalisesti P.A.Works tekee tapansa mukaan briljanttia työtä ja koska ohjaajanpallilla ei pössyttele Masaaki Yuasa (Yojō-Han Shinwa Taikei (The Tatami Galaxy)) niin kaikki trippailusisältö loistaa poissaolollaan. Samaten lähes kaikki Kōji Kumetan hahmodesign-erikoisuudet ovat jääneet jonnekin matkan varrelle.
_______________________________________
ARVOSANA 1.5/5

Brothers Conflict (BroCon)
Käänteishaaremi-sarjaa ja aika kauheaa sellaista. Persoonallisuudeltaan samankaltainen vässykkä-päätypy kun sarjassa Amnesia joutuu tusinan velipuolen ahdistelemaksi, ja velipuolet ovat toinen toistaan keltaneste-päisempiä. Lisäksi mukana on inhottavasti kitisevä maskottielukka. Yrittäkääpä keksiä tästä jotain katsomisen arvoista!

Gifū Dōdō!! Kanetsugu to Keiji →CR
Tosimiesten tekemä sarja tosimiehille ei petä fanejaan. Sengoku-ajan suuret samurai-sankarit Kanetsugu Naoe ja Keiji Maeda vetelevät sakea ja muistelevat menneitä tempauksiaan joissa avainsanoja ovat Miehekkyys ja Oikeamielisyys. Teknisesti sarja on taattua JoJo-laatua, eli hahmodesign on homo-komea, ja animointi lähinnä mangaruutujen selailua. Sinänsä harvinainen sarja siinä että sengoku-ajan mahtimiehet kuvataan miespuolisina – viime vuosien animesarjat kun ovat opettaneet että söpöjä tyttöjähän ne olivat.

Makai Ōji: Devils and Realist →CR
No niin fujoshi-herkkua tuutin täydeltä, tavallisia bissepoikia ja paholaisbissepoikia ruudun täydeltä ja o-oo-ooohhh! ne halailevat ja pitelevät toisiaan kädestä jo viiden minuutin jälkeen! Kissustelu vielä puuttuu mutta eiköhän sekin vielä tapahdu. Kun patsastelultaan ennättävät, käyttävät pojat loppuajan keskinäiseen mättöön.

Senyū. Dai 2 Ki →CR
Jostain käsittämättömästä syystä animen pelastaja ohjaaja Yutaka Yamamoto on saanut joltakin pari jeniä tämän shorttisarjan jatkokaudelle. Pyöritään fantasiamaailmassa jossa on sankareita ja paholaisia, mättöä ja slapstick-vitsejä ilman mitään juonta.
_______________________________________
ARVOSANA 1/5

Hakkenden: Tōhō Hakken Ibun 2
Hakkenden: Eight Dogs of the East 2
→CR

Yksi maailman kauheimmista fujoshi-sarjoista – mikä muuten on sinänsä jo aika pahasti sanottu… Joukko bissepoikia heiluu, välillä mätetään toisia bissepoikia ja kaikenlaisia muitakin omituisia otuksia. Täysin käsittämättömästä syystä tässä sarjassa kuitenkin joskus tempaistaan ruutuun yllättävän kelvollinenkin episodi, ovatkohan ne jotain fillereitä? Ykköskaudella ne olivat episodit 8 ja 9 ja tällä toisella kaudella episodi 3 (tai 16).
_______________________________________
© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com

Mainokset