Pretty Cure All Stars New Stage 2: Friends of the Heart


~ Arvosana 2/5 ~

Ns2

Unlimiteddo Precureworks!

Taikatypyfanien taivas on tässä kyseessä, eli tietenkin Precure-franchisen All Stars -leffat ja niiden viides pätkä ja hahmolistalla on ei sen vähempää kun 32 taikatypyä, eli kaikkien kymmenen Precure-kauden sankarit. Tapoihin tosin kuuluu se että pääosan ruutuajasta kaappaavat viimeisimpien kausien Precuret, eli tässä tapauksessa parhaiten esillä ovat typyt juuri nyt menossa olevasta sarjasta Dokidoki! Precure ja sitten viime vuoden sarjasta Smile Precure!.

Leffa (1h11min) on tyyliltään kuin pidennetty Precure-sarjan episodi, pääpahis syntyy Precure-maassa kun kateellisen maskottiotuksen ilkeät ajatukset muodostavat Varjon joka aikoo päihittää kaikki Precuret ja osoittaa näin olevansa kaikkein voimakkain. Typyt houkutellaan paikalle mukamas Precure-juhliin ja niin mättö alkaa, näemme kuinka Suite-tiimi ja Smile-tiimi jäädytetään patsaiksi ja viimeisenä paikalle tullut Dokidoki-tiimikin on pahoissa vaikeuksissa. Mutta maskotit onnistuvat kuitenkin vapauttamaan kaikki tiimit, ja näemme loppuhuipennuksena kaikkien taikatypytappeluiden äidin, Unlimiteddo Precureworksin, ja lopulta Varjosta päästään onnellisesti eroon Precure-sarjojen hengen mukaisesti ystävyyden voimalla.

Tämä leffa ei täysin edusta sitä mitä Precure parhaimmillaan voisi olla, ja pahin ongelma on siinä että maskoteille annetaan nyt liian paljon ruutuaikaa. Maskotithan ovat korkeitaankin vain siedettäviä, mutta yleensä lähinnä inhottavia kitisijöitä ja niinpä niitä pitäisi välttää viimeiseen asti. Toinen ongelma on suuri mättöpaino, leffa on oikeastaan mätöstä mättöön lennähtelyä, ja lähes täysin käyttämättä jää Precure-franchisen suurin voima eli taikatypyjen ystävyyssuhteiden luonti ja hahmokemia. Jossain määrin tämä tietysti on ymmärrettävää että 32 typyn ollessa päähahmoina aika ei oikein riitä kovin monimutkaiseen juonikuvioon, ja nämä All Stars -leffat ovat ehkä enemmänkin bongailun juhlaa jossa tippa linssissä voi nähdä vanhoja Precure-ihastuksiaan vielä kerran tosi toimissa. Itsekin hihkuin kovaan ääneen naapureiden harmiksi kun Cure Marine (Heartcatch Pretty Cure!) muksi mörköä ketoon tai kun Cure Peace (Smile Precure!) tarjosi vielä kerran janken-kierroksen, ja nähtiinhän vauhdissa myös aivan ensimmäiset Precuret: Cure Black ja Cure White (Futari wa Pretty Cure).

Laadullisesti leffa on taattua Tōei-osaamista: animaatio on sulavaa, taustataide kelvollista joskaan ei loistavaa ja hahmodesign tuttua ja turvallista. Tōei ei myöskään säästele taustamusiikissa, se pauhaa jopa jossain kohdin vähän liiankin mahtavasti. Seiyū-listaa on aika vaikea kommentoida, Precure-rooleihin kun ei aivan huonoja seiyūja valita niin 32 nimen lista on aika mykistävä kokemus.

Näiden All Stars -leffojen lisäksi Precure-franchise tekee kunkin kauden pohjalta vielä omankin leffan, ja kuluvan kauden leffa (Eiga Dokidoki! Precure Mana Kekkon!!? Mirai ni Tsunagu Kibō no Dress (Dokidoki! Precure the Movie: Mana’s Getting Married!!? The Dress of Hope that Connects to the Future!)) on luvassa Japanin ensi-iltaan lokakuussa. Muutenkin taikatyttöily on mitä parhaimmissa voimissaan, viime aikoina on levitelty huhua että tältä kesältä viivästynyt Sailor Moon -sarjan uusi tuleminen tapahtuisi lopulta vuodenvaihteessa. Toivottavasti näin tapahtuu, sitten olisin minäkin Ultra Happy!
_______________________________________
© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com

Mainokset