Kaze

Kaze Tachinu

Taikatypyjä! Söpöjä typyjä! Nukketypyjä! Eikä mechan mechaa näkyvissä, voi onnen päivää! Ilmassa on siis selvät animen kesäkauden merkit, tämä on sitä parhainta fuwa-fuwa-sarjojen aikaa. Vaikka kiihkeästi odotettu Sailor Moon ei tällä kaudella palannutkaan ruutuun, emme siis todellakaan kärsi söpötypy-puutostaudista!

Kevätkaudelta jatkaa vain muutama sarja, ja niiden parhainta antia edustaa luonnollisestikin Biribiri ja Toaru Kagaku no Railgun S.

Kauden OVIen joukosta on syytä ottaa esille Ghost in the Shell: Arise, joka on prequel erittäin kovamaineiselle Ghost in the Shell -kyberpunkkitoiminta-franchiselle. Nyt on tarjolla neljä uutta 50 minuuttista OVAa, jotka sijoittuvat majuri Motoko Kusanagin nuoruusajoille. Pientä huolta on kuitenkin sen suhteen että koko franchisen animesovitusten ympärillä pyörinyt vanhapartakaarti on vaihdettu, eli ohjaaja (Kazuchika Kise), käsikirjoittaja (Tow Ubukata) ja seiyū-porukka ovat kaikki GitS-untuvikkoja. Ubukata on tosin laittanut kasaan munakkaan (kirjaimellisesti) franchisen nimeltä Mardock Scramble, jolla kieltämättä on paljon yhteistä GitS-universumin kanssa. Ja Maaya Sakamoto majurin roolissa korvannee useita puutteita!

Kesän leffalistalla on sitten Vuoden Animetapaus: itse Päällikkö palaa, eli Hayao Miyazaki ohjaa viiden vuoden tauon jälkeen uuden leffan nimeltään Kaze Tachinu (The Wind Rises). Tarina kertoo kaverista nimeltä Jirō Horikoshi joka suunnitteli japanilaisten kuuluisan toisen maailmansodan aikaisen Mitsubishi A6M Zero -hävittäjälentokoneen, eli suomennettuna aiheena on Miyazakin suuri rakkaus: lentävät koneet. Ghiblillä on yleensä tapana poimia ammatti-seiyūjen sijaan leffanäyttelijöitä äänirooleihin, ja näin on tälläkin kertaa kun päärooliin on värvätty herrasmies nimeltä Hideaki Anno. Joku tosin saattaa tuntea hänet paremmin kaverina joka loi ja ohjasi pikkuhomman nimeltä Shin Seiki Evangelion. Näköjään se viimeisin NGE-leffa möi sen verran huonosti että Annokin joutuu hankkimaan lisätienestejä.

Löpinät sikseen ja itse asiaan, eli alkavien animesarjojen ennakko-odotuksiin!
_______________________________________
ARVOSANA 3.5/5

Fate/kaleid liner Prisma☆Illya

fate

Tutut hahmot sarjasta Fate/stay night irrottelevat tässä huumori-ecchi-taikatyttö-spinoff-sarjassa ja toiveet ovat asiaankuuluvasti korkealla. Tämä nasuversumiin kuuluva Fate-franchise epäonnistuu aina surkeasti kun siitä laaditaan ryppyotsais-vakavahenkis-mättösarjoja (Fate/stay night, Fate/Zero) mutta huumoripalat (Carnival Phantasm) ovat ollet sitten aivan oleellisesti parempia joten toivottavasti näin käy nytkin. Ohjaaja Shin Ōnuma joutuu nyt muistelemaan menneitä aikoja kun hän pisti kasaan suhteellisen kelvollisen huumoripläjäyksen nimeltään Baka to Test to Shōkanjū. Mai Kadowaki (Illyasviel von Einzbern) taasen on kauden taikatyttö-seiyū, päärooli kun löytyy sekä tästä sarjasta että sarjasta Gen’ei o Kakeru Taiyō (Il Sole Penetra le Illusioni).
_______________________________________
ARVOSANA 3/5

Fantasista Doll

fantasista

Tässä sarjassa keräilykorteista esille ponkaisevat taikatyttö-nuket pelastavat maailmaa, joten aivan silmämääräisesti näyttäisi että tekeillä on pikkutyttösarja jossa Pretty Cure ja Aikatsu! kohtaavat. Mutta kun konseptin on luonut Gorō Taniguchi, eli kaveri joka jokunen vuosi sitten ideoi jutun nimeltä Code Geass niin aivan olankohautuksella ei tätä voi ohittaa.


Gen’ei o Kakeru Taiyō – il sole penetra le illusioni
Day Break Illusion

genei

Tässäpä sarjassa sitten taikatytöt tappelustavat keskenään aseinaan tarot-kortit, ja koska kyseessä on anime original -kässäri niin paljon muuta ei juonesta sitten vielä tiedetäkään. Yleisilme sarjalla tuntuisi olevan vakavahenkinen ja jopa synkähkö joten toivoa voisi että tavoitellaan aikuismaisempaa taikatyttöilyä, vertauskohteina vaikkapa sarjat Magical Girl Lyrical Nanoha tai Puella Magi Madoka Magica.


Gin no Saji
Silver Spoon

Gin

Japanin eniten myydyin manga jolla ei vielä ole ollut animesovitusta saa sen sitten nyt, tiedossa on lannantuoksuista über-slice-of-life-sarjaa joka on sijoitettu hokkaidolaiseen maatalouskouluun. Aromien aitoudesta vastaa mangaka (Hiromu Arakawa), joka on näitä maatilahommia nuoruudessaan aivan oikeasti paiskonut joten tiedossa lienee puoliksi omaelämänkerrallista juttua. Hänhän muuten on kirjaillut sellaisenkin mangan kun Hagane no Renkinjutsushi, joten kaluunoista ei ole puutetta. Jossain määrin kamala ajatus on se että ohjaajana on Tomohiko Ito (Sword Art Online (SAO)), mutta toivottavasti kässäripomo Taku Kishimoto (Usagi Drop (Bunny Drop)) paikkaa pahimmat puutteet!


Love Lab (Renai Lab)

Love-Lab

Lisää söpöjä typyjä, tällä kertaa eliittikoulun typyjen kiinnostuksen kohteena on erityisesti se kuinka menetellä kun tapaavat poikia mikä kuulostaa oikein sopivalta anime-aiheelta. Sarjan ohjaaja Masahiko Ōta, kässäristi Takashi Aoshima ja hahmosuunnitelusta vastaava Chiaki Nakajima ovat kaikki YuruYuri-veteraaneja joten osaamista pitäisi olla koulutypykomedia-aiheisen sarjan tekemisestä.


Tamayura ~More Aggressive~

tamayura

Ohjaaja-kässäristi Jun’ichi Satō ja iyashikei-anime ovat lähes synonyymejä keskenään, ja näissä merkeissä lähdetäänkin sitten toiselle kaudelle Tamayura-typyjen parissa sarjassa jossa nimestään huolimatta aivan varmasti mitään ei tapahdu. Shokku-juonenkäänne tällä kaudella on uusi typy nimeltään Kanae Mitani joka järkyttää Potten mielenrauhaa perin pohjin koska ottaa valokuvia d.i.g.i.t.a.a.l.i.k.a.m.e.r.a.l.l.a!!! Minne tämä maailma oikein on menossa! Ykköskausi päättyi varsin kelvokkaasti kun Maon vei nimiinsä päähahmon roolin, joten toivottavasti Satō jatkaa tästä samaa vauhtia.
_______________________________________
ARVOSANA 2.5/5

Blood Lad
No niin, jokohan nyt olisi aika sitten näyttääkin tämä sarja, animesovitus julkistettiin nimittäin jo kaksi vuotta sitten… Rom-com on tyylisuunta, vampyyri-poju jahtaa isotissistä ihmis-typyä mutta pikku ongelman aiheuttaa se että typy on kuollut ja pitää ensin herättää henkiin. Päähahmotypynä ihanainen Iori Nomizu, joten asia on tältä osin reilassa, hänellähän on nämä vampyyrihommat hanskassa sarjan Kore wa Zombie Desu ka? jälkeen!

Chō Jigen Game Neptune The Animation
Hyperdimension Neptunia the Animation

Pelifriikkien pakko-katsoa-sarja. Tunnettujen pelikonsolien ominaisuuksia parodioivat taikatypyt tappelustavat keskenään sarjassa joka pursuaa pelimaailman referenssihuumoria, konsolisotia, piraatteja, jne. Typyhamoista Noire on PlayStation 3, Blanc on Wii, Vert on Xbox 360 ja Neptune itse viittaa julkaisemattomaan Sega Neptune -konsoliin. Jos hahmot vaikuttavat tutunnäköisiltä syy lienee se että design on lähtöisin söpötypypiirtäjä Tsunakon kynästä, samoin kun kevätkauden sarjassa Date A Live.

Free! (Free! – Iwatobi Swim Club)
Ohjaajan (debyyttinsä tekevä Hiroko Utsumi) mukaan tämän sarjan pääteemat ovat ystävyys, uiminen ja uimaripojujen alastomat yläruumiit joten olemme todistamassa ainutlaatuista tapahtumaa: KyoAni tekee fujoshi-sarjan! Heiltä voi tietenkin odottaa että tekninen laatu on huipputasoa, mutta kaikista mielenkiintoisinta on se että koska studio tunnetusti osaa vahvan tarinankerronnan niin voimme nähdä animehistorian ensimmäisen fujoshi-sarjan jossa on jopa kelvollinen juoni! Kässärissä on Masahiro Yokotani joka juuri sai valmiiksi varsin kelvollisen huumorisarjan Hataraku Maō-sama!, joten pitäkäämme peukkuja!

Genshiken Nidaime
Genshiken Second Season

Genshiken-kerhon otakut kolmannella kaudellaan, nyt alkavassa sarjassa animoidaan mangan toinen kausi jolloin mukaan pelmahtaa ihanaisen Ogiuen seuraksi joukko muita fujoshitypyjä. Niinpä saattaa olla että otakuhuumori siirtyy hieman eri tasolle aiemmin nähtyyn verrattuna, mutta kyllä sarjassa osataan yaoi-parodia myös. Kakkoskaudella (se on episodi 5, fujosheille tiedoksi) poikulit ähkivät sängyssä enemmän kun molemmissa kausissa sarjaa Junjō Romantica yhteensä. Täydellinen Genshiken-kokemus edellyttää lisäksi että katsotte pohjustukseksi myös sarjan Kujibiki Unbalance – tämä on anime animessa johon Genshiken-hahmot useasti viittaavat ja jonka hahmoja he cossaavat. Vitsi viedään jopa niin pitkälle että aivan ensimmäisen Genshiken-episodin OP on itse asiassa Kujibiki Unbalance OP, seikka joka on useampaakin lataajaa hämmästyttänyt. Varsin kummallinen tapahtuma on se että sarjan kaikki seiyūt on tälle kaudelle vaihdettu, eipä muistu mieleen vastaavaa. Varsinkin Kaori Mizuhashi olisi ollut aivan loistava Ogiue, ja sarjan kantavan voiman poistuminen on aina hieman huolestuttava asia.

High School D×D NEW
Pääsemme vähitellen itse asiaan, eli tisseihin ja pantsuihin! Haaremikomedia-tappelus-sarja paholaistypysistä ja pervosta paholaispojasta jonka ykköskausi myi lähes kymppitonnin keskiavon rikki joten nyt alkava kakkoskausi oli kutakuinkin varma asia. Kunhan sarja keskittyy tärkeimpään eli eccheilyyn ja jättää mättöosuuden vähemmälle niin kyllä tästä pitäisi hyvä tulla. Uutena hahmona on luvassa fanisuosikki Zenovia, ja laajaan seiyū-joukkoon liittyy myös Maaya Uchida (Irina Shidō), jonka tunnette parhaiten Rikka Takanashina (Chūnibyō demo Koi ga Shitai!). Sanomattakin lienee selvää se että tämä on kesäkauden Herrasmiesten Klubin hyväksymä sarja.

Inu to Hasami wa Tsukaiyō (InuHasa)
Dog & Scissors

Sarjassamme kummallisia tarinoita: poika ammutaan kuoliaaksi ja hänet herättää henkiin hänen ihailemansa kirjailijatypy, mutta poika huomaa olevansa koira ja typy onkin koiraa inhasti saksilla tökkivä sadisti. No, kaiketi tämä jonkinlainen eriskummallinen rom-com-tarina on, katsotaan kuinka Gonzo tästä selviää. Tämä uudelleen henkiinherätetty studio on elänyt aika hiljaiseloa parin viime vuoden ajan sen jälkeen kun saivat pakkopullana valmiiksi sarjan Last Exile: Ginyoku no Fam, mutta ovat nyt tällä kaudella jopa kahden uuden sarjan voimin liikkeellä.

Kami nomi zo Shiru Sekai: Megami-Hen (KamiNomi 3)
The World God Only Knows: Goddesses Arc (TWGOK 3)

Nörttipoikamme Keima pääsee tässä kolmannelle kaudelleen, rom-com-sarjassa jossa rakkauden voimalla ajetaan pahat typy-henget pulloon. Jumalatarten juonikaari (Goddesses Arc) on suuri manga-fanisuosikki joten materiaalin pitäisi olla kelvollista. Kuuleman mukaan nuo jumalattaret ovat paljon hankalampia pullotettavia joten pelikonsoli-playboy Keiman kaikki temput taidetaan tarvita ennenkuin päästään kissustelu-asteelle.

Kamisama no Inai Nichiyōbi (KamiNai)
Lisää sarjassamme kummallisia tarinoita: jumala on lähtenyt lätkimään joten ihmiset eivät voi kuolla, mutta haudankaivajatypy Ai jatkaa silti hommiaan kunnes paikalle saapuu pyssysankari joka ampuu kaikki, ja mukana on myös zombeja. Eeehh?? Fantasia-seikkailu-mätöltä kuulostaa, ja toivon pilkahdus on siinä että sarjan ohjaa Yuuji Kumazawa, eli kaveri joka vuosi sitten pisti kasaan varsin räyhäkän sarjan Oda Nobuna no Yabō.

Kin-iro Mosaic (Kinmoza!)
Yellow Mosaic

Söpöt typyt tekevät söpöjä juttuja on konsepti jonka perusteella syntyy lähes joka kaudella muutama oikein lutuinen sarja. Tällä kertaa on keitokseen lisätty pari pantsullista kansainvälisyyttä koska hahmojen joukossa on sekä aito brittitypy (Alice Cartelet) että siellä vaihto-oppilaana ollut japanilaistypy (Shinobu Ōmiya). We want Engrish!

Kitakubu Katsudō Kiroku
Ooh, yllättäen söpöt typyt tekevät söpöjä asioita! Kotiinmenijöiden kerho ei tarkoitakaan että mennään kotiin vaan koulussa onkin aivan oikeasti tällainen kerho jossa joukko typyjä mitä ilmeisimmin tekee söpöjä asioita!

Recorder to Randoseru Mi☆
Recorder and Randsell Mi

Shorttisarjan kolmas kausi, kuten varmasti muistatte, Atsumi on se alaluokkalaisen näköinen lukiotypy ja Atsushi aikuisen miehen kokoinen alakoululainen. Näistä ne vitsit väännetään, ja kunhan muistaisivat tällä kertaa jättää poliisivitsit vähemmälle niin meno voi olla jopa aivan hauskaa!

Ro-Kyu-Bu! SS
Koris-lolit ja toinen kausi! Ykköskaudellahan loli-tiimin suurin ongelma oli se että vara-loleja ei ollut mutta tämä asia korjaantuu tällä kaudella kun toinen lolikentällinen tulee mukaan. Sarjassa välillä jopa aivan pelataankin korista, ja tiukan analyyttistä keskustelupalstaväittelyä käydään siitä mitä NBA-tähteä mikäkin loli vastaa… kuuleman mukaan typyjen peliliikkeitä kun on kopioitu aivan oikeista peleistä. Lolilauman laajenemisen myötä myös seiyū-joukko sen kun vain söpöistyy, ja uusina ääninä voidaan mainita vaikkapa Asami Seto (Chihaya, Chihayafuru) ja Aya Suzaki (Tamako, Tamako Market).

Senki Zesshō Symphogear G
Laulun voimalla mörköjä päin käyvät taikatytöt palaavat toiselle kaudelle! Kolme kuukautta on kulunut edelliskauden tapahtumien jälkeen, ja uusi Noise-hyökkäys on yllättäen uhkaamassa. Uusia typyjäkin on kyllä luvassa mutta kun mukana on söpöin taikatypy Chris (äänenä Ayahi Takagaki) ja maailman paras seiyū Aoi Yūki (Hibiki) niin jo tämän vuoksi tätä sarjaa ei voi jättää katsomatta.

Servant × Service
Toimistohuumoria ja sossun virkamiehiä, tämähän on aihealue josta voisi vääntää kyynistä yhteiskuntakritiikkiä tai muutoin ilkeää huumoria, mutta sarja kun sarja perustuu Karino Takatsun mangaan (hän on kirjaillut myös ravintola-komedia-mangan Working!!) niin arvella sopii että tarjolla on kiltimpää ja konservatiivisempaa huumoria, pientä kommellusta ja romanssintynkää.

Tokurei Sochi Dantai Stella Jo-Gakuin Kōtō-ka C³-Bu
Stella Women’s Academy, High School Division Class C³

Typy liittyy koulun airsoft-kerhoon, joten tiedossa on mitä ilmeisimmin typykeskeistä kuula-aseräiskintää. Näitä söpöt-typyt-tekevät-miesten-juttuja-sarjoja on viime aikoina tullut aika lailla ja menestys on ollut vaihtelevaa – Girls und Panzer oli hienoa viihdettä kun taas Upotte!! ei sitä ollut, joten toivotaan parasta uudelle yrittäjälle. Menestyksen elementithän tämänkaltaisissa sarjoissa ovat a) isot tykit, b) yuri-lurpsuttelu, tai mikä parasta c) molemmat (lue: Strike Witches).

Uchōten Kazoku
The Eccentric Family

Sarjan pohjana on Tomihiko Morimin kirja, ja saman kaverin kirjaan perustui myös muutaman vuoden takainen ns taiteellinen sarja Yojō-Han Shinwa Taikei (The Tatami Galaxy). Siitäpä voisi sitten arvella että tiedossa on psykedeelistä huumoria ja nokkelaa konekivääridialogia kun seuraamme kiotolaisten henkimaailman otusten elämää. Hahmodesign vaatii silmältä pientä totuttelua, sen kun tarjoaa meille omaan ainutlaatuiseen tyyliinsä Kōji Kumeta (Sayonara, Zetsubou-Sensei). Studiona on P.A. Works joten voimme luottaa siihen että tekninen laatu on sarjassa täysin kohdallaan.

Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui! (WataMote)
Sosiaalisesti kömpelöt päähahmot on jonkinlainen animesarjojen viime aikojen villitys, ja tässä tulee listalle uusi yrittäjä, onneton hikikomori-typy Tomoko. Noloja tilanteita, kyynisiä kommentteja ja mustaa huumoria on tiedossa, joten jos ette tiedä mitään parempaa kun Aku no Hana (Flowers of Evil) niin tämä osunee kohdalle oikein hyvin. Kun ohjaajana on Shin Ōnuma niin ei tarvitse pelätä edes rotoskooppausta – tätä kun ei Shinbō vielä ehtinyt hänelle opettamaan. Tomokon runsasmonologisessa roolissa koettelemukselle joutuu suhteellisen tuore kasvo Izumi Kitta.
_______________________________________
ARVOSANA 2/5

Danganronpa Kibō no Gakuen to Zetsubō no Kōkōsei The Animation
Danganronpa The Animation

Murhamysteeripeli on tässä taustalla, varsin omalaatuisessa koulussa valmistut jos onnistut murhaamaan jonkun koulutoverisi niin että kukaan ei epäile sinua. Brutaalia mättöä siis, ja itse asiassa lähtökohdiltaan varsin kiinnostava sarja. Vakavan ongelman kuitenkin aiheuttaa sarjan ohjaaja, Seiji Kishi. Hän nimittäin on näitä pelien animesovituksia ohjaillut useampia (Devil Survivor 2 The Animation, Persona 4: The Animation), ja kaikki ovat epäonnistuneet sen verran karmaisevalla tavalla että uskoa siihen että tämä onnistuisi yhtään sen paremmin ei oikein ole. Varsinkin kun huhujen mukaan alkuperäispelin teho perustuu taitavasti rakennettuihin mysteereihin, ja Kishin osaaminen on enemmänkin siinä että ruudulla räjähtelee ja paukkuu, juonesta viis.

Futari wa Milky Holmes
Lolietsivien kolmas kausi, ja tällä kertaa episodit ovat vain puolikkaan mittaisia. Siirrytään ajassa edellisestä kaudesta 2 vuotta eteenpäin, ja lolinelikon joukkoon liittyy pari uutta kōhai-lolia oppimaan etsivimisen saloja. Absurdia kohelluskomediaa, ja edelliskausi alkoi laardihirviöineen lähennellä jo sarjan Yondemasuyo, Azazel-san eritehuumoritasoja mikä ei varsinaisesti ole mikään suositus. Tälle kaudelle on vaihdettu sekä ohjaaja (Hiroshi Nishikiori) että kässäristi (Hideki Shirane), joten saattaahan olla että meno muuttuu sitten kokonaan. Varsinkin Nishikiori on kovan luokan ohjaaja-karju, plakkarista löytyy kaksi kautta Raildex-franchiseä ja legendaarinen söpöily-slice-of-life-sarja Azumanga Daiō.

Gatchaman Crowds
Isovanhempanne voivat kertoa että joskus anime oli sitä että viisi eriväristä super-ukkelia poukkoili pahisten perässä telkkariruudulla, ja ovatpa muistoissaan aivan oikeassa. Vuonna 1972 tätä villitystä lanseerasi Tatsunoko Productions sarjallaan Kagaku Ninjatai Gatchaman (Science Ninja Team Gatchaman) jossa aikansa vihreän liikkeen edustajina toimineet supersankarit pelastivat maailmaa saasteilta ja luonnonvarojen ryöstöltä. Tatsunokon paha kilpailija Tōei nappasi idean sitten itselleen, ja tänä päivänä tunnemme tämän genren Tōein Super Sentai -sarjojen nimellä. Mielenkiintoista on nyt nähdä millä jalan liikkeellä tästä jo vuosikymmeniä sitten puhkikulutetusta ideasta aiotaan saada jotain uutta ja kiinnostavaa jotta nykypäivän katsojakin jaksaisi sitä seurata. Tuotantotiimissä ohjaaja (Kenji Nakamura), kässäristi (Toshiya Ono) ja hahmosuunnittelija (Yūichi Takahashi) olivat kaikki tekemässä myös sarjaa tsuritama, mutta epäilen että ei tästä nyt kalastajapoikuleiden kakkoskautta tule. Kunnianosoituksena vanhoille ajoille sarjassa on seiyū-roolin saanut myös Katsuji Mori, eli alkuperäinen Gatchaman numero yksi, Ken the Eagle, G-1.

Gifū Dōdō!! Kanetsugu to Keiji
Näin olemme sitten testosteronia tirisevien miesten seurassa ja meidät vie sengoku-kauden mättöisiin seikkailuihin kaksi aikansa kuuluisaa samurai-kaverusta, Naoe Kanetsugu ja Maeda Keiji. Ohjaaja Tetsuo Hara on kirjoittanut myös alkuperäisen mangan, ja hänhän on se kaveri joka on väsännyt mummojenpotkijoille tarkoitetun sepustuksen nimeltä Hokuto no Ken (Fist of the North Star). Kässäristä taasen vastaa Yasuhiro Imagawa, herrasmies jota aivan aiheesta kutsutaan arvonimellä Mr Mecha. Tämä on siis kaikille JoJo-puutostaudista kärsiville tarkoitettu sarja, ja ne joilla ei penkistä nouse yli 150 kg eivät kuulu sarjan kohderyhmään.

Kimi no Iru Machi
A Town Where You Live

Romanssidraamaa tässä, boy-meets-girl mutta ollako yhdessä vai eikö olla yhdessä vai ollakko jonkun toisen kanssa vai eikö ollakaan… mangalukijoiden mukaan jahkailussaan maailman raivostuttavin sarja, mutta pakko silti lukea. Pari OVAa on aiheesta julkaistu aiemmin, mutta ne eivät oikein kunnolla aukene mangaa lukematta. Mielenkiintoisinta lienee ohjaajavalinta, Shigeyasu Yamauchi kun on kuuluisa pahamaineisista psykedeelitrippailu-episodeistaan sarjassa Shin Sekai Yori.

Kingdom 2
Kiinan sotaisan historian oppituntia jatketaan tässä toisella kaudella, ja sarja on jo alkanutkin, tätä kirjoittaessa pari episodia on ulkona. Ykköskausihan päättyi galaktiseen kliimaksiin, ja kakkoskausi alkaa vuosi näiden tapahtumien jälkeen ja kunnianhimoinen poikulimme jahtaa edelleen suuren kenraalin kaluunoita samalla kun ympärillä pyörii valtioiden välinen juonittelu ja keskinäinen vihanpito. Kyseessä on äärimmäisen puhdasoppista shōnen-mättöä, ulisevia äidinpoikuleita ei näy vaan hammasta purren ja verenmaku suussa mennään tappeluksesta toiseen. Sekä ohjaaja (Akira Iwanaga) että hahmosuunnittelijat on toiselle kaudelle vaihdettu, ja wow, se kyllä näkyy! Sarjan tekninen laatu ei edelleenkään ole maailman parasta mutta on se ykköskaudesta kohentunut aika lailla. Hamodesign on selvästi nyt titanoitu, eli kopioitu sarjasta Shingeki no Kyojin (Attack on Titan).

Monogatari Series Second Season
Loogisesti tällä kolmannella kaudella animoidaan Monogatari-kirjasarjan toinen kausi, eli kuusi kirjaa (Nekomonogatari (Shiro)Koimonogatari). Kirjoittajana on suuresti fanitettu NisiOisiN, ja tyylilajina kikkailu, tärkeily ja tyhjänpäiväinen nokkeluus. Sarjassa typyhahmoiset henkimaailman möröt häiriköivät, mutta ei hätää koska ne eivät koskaan kestä järjissään kornia dialogia kovin pitkää aikaa. No, typyhahmot ovat usein varsin hotteja joten tämä laskettanee plussapuolelle. Studiona Shaft ja ohjaajana Shinbō ”animoivat” tämän sarjan niin että samalla kun seiyūt lukevat ääneen kirjaa, tietokoneelta lätkitään ruutuun satunnaisia liikennemerkin kuvia. Aika surullinen alennustila studiolle joka vielä puoli vuosikymmentä sitten kuului alan luovimpiin. Prequel-leffa Kizumonogatari on edelleen tekeillä eikä virallista ensi-iltapäivää taideta tietää, loppuvuotta veikataan. Monogatari-kirjoja on tämän jälkeen vielä animoimatta ns kolmas kausi, eli pari jo valmista ja pari vielä tekeillä olevaa kirjaa.

Rozen Maiden – Zurückspulen
Kaikkien typy-figuuri-otakujen suuresti fanittama tappelus-goottiloli-nukkesarja, josta jo pari kautta on nähtykin. Tämä kolmas kausi on luonteeltaan vaihtoehtoistarina (alternative retelling), kävi nimittäin niin että mangaka-duo Peach-Pit jonkun kalabaliikin jälkeen vaihtoi kustantajaa ja aloitti mangansa uudessa lehdessä uudelleen, ja tämä uusi manga on nyt sitten animoinnin kohteena. Sarjassa matkalaukulla lentelevät nuket tappelustavat keskenään noustakseen Ainoaksi Täydelliseksi Nukeksi, ja hikikomori-pääpoju on menosta kauhuissaan kun haluaisi vain tehdä lapsia söpön Shinku-nuken kanssa. Aiemmissa sarjoissa nuo unimaisema-tappelukset olivat uuvuttavan tylsiä, ja söpöilyyn ei jäänyt muutamaa poikkeushetkeä lukuunottamatta juurikaan aikaa. Fanien kauhuksi Barasuishō jää tästä animeversiosta pois, mutta uutena nukkena mukaan tulee Kirakishō. Nukkefanien iloksi lisää nukkemäiskettä on tulossa syyskaudella, sarjassa Unbreakable Machine-Doll.

Tēkyū
Shorttisarja jossa tenniskerhon typyt säheltävät, joskus hauskojen vitsien kera mutta useimmiten eivät. Sarja on seiyūjen puhenopeuskoe, vaikka episodilla on mittaa 2 minuuttia, on tekstiä vähintään normaalimittaisen episodin verran!
_______________________________________
ARVOSANA 1.5/5

Brothers Conflict (BroCon)
Typy muuttaa tusinan velipuolensa kanssa asumaan, eli tiedossa on karmaisevaa fujoshi-käänteishaaremia, sarja Uta no☆Prince-sama♪ Maji Love 1000% mutta ilman samettiäänistä idolilurittelua.

Makai Ōji: Devils and Realist
Lisää bissepoikia, BL-virittelyä ja henkimaailman otuksia. Tämä on niille jotka eivät ole pysyä pantsuissaan kun ruudulle pärähtää K tai Karneval. Laadun (tai sen puutteen) takaa ohjaaja Chiaki Kon joka on fujoshi-alan spesialisti (Junjō Romantica, Sekai-Ichi Hatsukoi, La storia della Arcana Famiglia).

Senyū. Dai 2 Ki
Japanin suurisuisin anime-ohjaaja Yutaka Yamamoto ja toinen kausi shorttisarjalle jossa seikkaillaan ja miekkamättöillään ja välillä heitetään referenssihuumoria. Hyvä Yamakan, ota itseäsi niskasta kiinni ja pistä kasaan mieluummin toinen kausi sarjasta Miyakawa-ke no Kūfuku!
_______________________________________
ARVOSANA 1/5

Hakkenden: Tōhō Hakken Ibun
Hakkenden: Eight Dogs of the East

Fujoshi-sarjat ovat tyypillisesti sekä ohjauksellisesti että kässäriltään surkeita mutta tämän sarjan ykköskausi oli aivan poikkeuksellisen kammottava. Suuri joukko bissepoikia heiluu, mättää välillä mörköjä, ja patsastelee lopun aikaa sitten muuten vain. Jos haluatte tutustua siihen millainen on oikein huono sarja niin tästä on hyvä aloittaa.
_______________________________________
© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com

Mainokset