Vividred

Vividred Operation

Uusi vuosi ja uusi kausi! Vuoden 2013 talvikausi aukeaa aiempiin vuosiin verraten aika lailla suurella määrällä sarjoja, mutta mukana on harvinaisen paljon (tusinan verran) shorttisarjoja, eli sarjoja joiden episodi on vain muutaman minuutin mittainen.

Idolit ovat ilmeisesti nyt se tämän hetken in-juttu, peräti neljä idoli-sarjaa on meneillään talvikauden aikana (se neljäs on syksyllä alkanut Aikatsu!, jolle on luvassa jopa vuoden mittainen kesto). Muutoinkin söpöjä tyttöjä on ilahduttavan monessa sarjassa mukana joten vuosi alkaa oikein lupaavasti!

Syyskaudelta jatkaa reilu tusinan verran sarjoja joten katsottavasta ei pitäisi tulla pulaa. Näistä jatkavista sarjoista voi lämpimästi suositella seuraavia:
Initial D Fifth Stage (4/5)
Bakuman 3 (3/5)
Little Busters! (3/5)
Sakura-sō no Pet na Kanojo (3/5)

Ja sitten itse asiaan, eli talvikauden 2013 ennakko-odotuksiin! Älkää ottako arvosanoja liian vakavasti, koska juuri yhtään episodiahan ei vielä ole esitetty.
_______________________________________
ARVOSANA 4.5/5

Tamako Market

Tamako

Ohjaajana Naoko Yamada. Kässärissä Reiko Yoshida. Hahmodesign Yukiko Horiguchi. Viimeksi kun tämä naiskolmikko oli koolla syntyi sellainen pikkujuttu kun K-ON! – siitä joku on saattanut joskus kuulla. KyoAni on ilmeisesti antanut tähtitiimilleen vapaat kädet tehdä mitä haluavat, ja tulossa on slice-of-life-söpöt-tytöt-tekevät-söpöjä-juttuja niin kuin alan parhaat voimat vain osaavat. Muttamuttamutta! Tällä kertaa ei syödäkään kaakkua vaan RIISIkaakkua, mochikauppiaan tytär kun on päähahmona! Kässäri on muuten anime original, joka KyoAnin tapauksessa on lähes ainutkertainen tapahtuma, vain heidän ensimmäinen yritelmänsä (Munto) kuului tähän joukkoon. Varautukaa lähes iyashikei-mäiseen juonettomuuteen, sekä KyoAnin tajunnanräjäyttävään tekniseen laatuun. Jaa se vielä pitää sanoa että kun nyt tuli Naoko Yamada puheeksi niin olen myöntänyt hänelle maailman söpöimmän animeohjaajan arvonimen!

_______________________________________
ARVOSANA 4/5

Chihayafuru 2

Chihayafuru2

Vuosi sitten animemaailman valloittanut karuta-korttipelaajatypy Chihaya aivan ansaitusti lähtee nyt toiselle kaudelleen. Sarjahan lasketaan josei-sarjaksi, mutta on varsin epätyypillinen sellainen: romanssien osuus on sarjassa ollut hyvin pieni mutta sen sijaan pelikohtauksiin on ladattu adrenaliinia suihkivaa shōnen-battle-urheilusarja-fiilistä oikein useamman tiiliskiven verran. Toiselle kaudelle on luvassa uusia hahmoja, ja katsotaan miten niiden romanssien kanssa nyt käy.


Vividred Operation

Vividred

Hotpantsu-typyköitä sci-fi-toimintasarjassa! Tämä on a-ok! Ja vielä kun ohjaajana on itse Kazuhiro Takamura (Strike Witches) niin kameratyöskentelyssä osataan varmasti keskittyä erityisen taiteellisiin.. krhm.. vaikutelmiin! Ja hotpantsuihin! Myös seiyū-listalla on harvinaisen ihanaisia typyjä: Ayane Sakura (Merry Nightmare, Yumekui Merry), Maaya Uchida (Rikka Takanashi, Chūnibyō Demo Koi ga Shitai!) ja Yuka Ōtsubo (Kyōko Toshinō, YuruYuri). Muistinko muuten mainita typyjen hotpantsuista?

_______________________________________
ARVOSANA 3.5/5

Senran Kagura

senran

Kauden sarja Herrasmiesten Klubin jäsenille – isotissiset ninjatypyt tappelustavat ja yurittelevat keskenään, eli Queen’s Blade hieman modernimmassa ympäristössä. Korkeat odotukset takaa se että sarjan kässärin on kasannut luotettava tissialan spesialisti Takao Yoshioka (Freezing, High School DxD, Ikki Tōsen, Sekirei).

_______________________________________
ARVOSANA 3/5

Kotoura-san

Kotoura

Koulu-rom-com, jossa ajatustenlukija-typy Haruka Kotoura huomaa että hänen kyvystään on sekä hyötyä että haittaa, varsinkin kun häntä jahtaavalla poikulilla on vain SE mielessä. Komediapuolen voisi odottaa olevan hyvin hanskassa tämän sarjan osalta, ohjaaja Masahiko Ōta ja kässärinvääntäjä Takashi Aoshima ovat nimittäin pistäneet kasaan vaikkapa sellaiset huumori-loistosarjat kun Mitsudomoe ja YuruYuri. Ja tämän päälle saadaan vielä Hisako Kanemoto (Ika Musume) Harukan äänenä!


Sasami-san@Ganbaranai

sasami

Shaft ja Shinbo palaavat puolentoista vuoden tauon jälkeen uuden sarjan kimppuun joten on kiinnostavaa nähdä kuinka porukan ote on kehittynyt vai ollaanko vielä vanhassa tehdään-kaikkea-muuta-kun-animointia-tyylissä. Sarjana on tällä kertaa huumoripainotteinen pläjäys jumalolentojen sähläilyistä, hahmoina hikikomoritypy Sasami+veli+joukko muita typyjä. Shaftin tapaan seiyū-lista huippuja täynnä: Ai Nonaka (Tama), Chiwa Saito (Tsurugi), Kana Asumi (Sasami) ja Kana Hanazawa (Kagami).

_______________________________________
ARVOSANA 2.5/5

Ai Mai Mi
I My Me

Shorttisarja jossa söpöt tytöt piirtävät mangaa mangakerhossa ja ajankulukseen tappelustavat ulkoavaruuden monstereiden kanssa, eli kohellus-komediasarjalta kuulostaa. Sarja on pakko kuunnella seiyū-typyjen takia: Ai Kayano (Ponoka-senpai), Aya Uchida (Mai), Maaya Uchida (Mii) ja Yuka Ōtsubo (Ai).

AKB0048 Second Stage
AKB0048 next stage

Viime kevätkaudella päivänvalon nähnyt sarja lähtee nyt toiselle kaudelleen, teemana idolit ja mecha-taistelut. Jos tämä kuulostaa hieman oudolta yhdistelmältä niin kyllä se käytännössäkin siltä näytti: ykköskausi oli aika epätasainen yhdistelmä pintapuolista idolointia ja aivotonta mecha-mättöä. Syy kummalliseen yhdistelmään löytynee siitä että ohjaajana on mecha-design-ekspertti Shoji Kawamori ja kässärissä Mari Okada joka taas tunnetaan intohimoisena AKB48-wotana (wota=idoli-fani). Seiyū-lista on mielenkiintoinen yhdistelmä oikeita AKB48-typyjä jotka esittävät päähahmoja, ja oikeita seiyūja jotka esittävät vuorostaan AKB48-hahmoja. Okada on tästä asetelmasta vääntänyt yhden jos toisenkin inside-vitsin…

Bakumatsu Gijinden Roman
Pachinko-peli on tämän sarjan innoituksen lähteenä, mutta suurinta huomiota herättää tietenkin hahmodesign josta vastaa itse grand-old-man Monkey Punch (Lupin III -franchise). Tarina on robin-hood-huumoripläjäys, sijoitettuna Kiotoon niihin aikoihin kun Shisengumin heput riehuivat siellä.

Boku no Imōto wa ”Ōsaka Okan”
Flash-shorttisarja osakalaishuumorista joka jo tuossa ennen joulua pääsi alkamaankin. Seiyū-roolijako on mennyt sillä lailla kummallisesti että Ryoko Shiraishi joka osaa hönkiä kansai-beniä syntyjään on normi-japania puhuva velipoika Kyōsuke ja normi-japanilainen Kana Asumi on sitten se osakalais-imōto Namika ja Yuka Iguchi on Namikan paras kaveri Kaede.

Boku wa Tomodachi ga Sukunai NEXT (Haganai NEXT)
Toiselle kaudelle lähdetään myös tässä haaremi-rom-com-sarjassa, jossa epäsosiaaliset tyypit harjoittelevat yhdessäoloa perustamassaan ystävyyskerhossa. Ykköskausi ei varsinaisesti tarjonnut mitään ikimuistoisia hetkiä, mutta tälle kakkoskaudelle on ohjaaja vaihdettu ja tuotantotiimiin tulossa mukaan alkuperäisen ranoben kirjoittaja Yomi Hirasaka, joten ehkäpä taso tästä paranee. Tuttuun tapaan seiyū-lista on upeampi kun sarja itse: Kanae Itō (Sena), Marina Inoue (Yozora), Kana Hanazawa (Kobato), Misato Fukuen (Rika) ja Yuka Iguchi (Maria).

D.C.III ~Da Capo III~
Da Capo -visual-novel-franchise on julkaissut jo kolmannen sukupolven pelinsä ja totuttuun tapaan animesovitus seuraa perässä, joten tälle perinteisistä perinteikkäimmälle haaremi-draama-sarjalle on nyt alkamassa jo peräti viides kausi. Tyylilajina on enemminkin itkua ja kärsimystä huokuva draama (varsinkin ykkössukupolven sarjat), lisättynä pienellä mystiikalla ja banaaneja syövällä robotilla (ja tämä ei ollut vitsi…). Jos sarjaan haluaa ennakolta tutustua, suosittelen kakkossukupolven päättävää sarjaa Da Capo II: Second Season (D.C. II S.S.), joka ytimekkäästi käy läpi sarjan tärkeimmät elementit 13 episodin aikana.

Dokidoki! Pretty Cure
Taikatyttöilyn grand-old-girl-sarja PreCure lähtee nyt peräti 10 juhlakaudelleen, ja kauden teemana on huhujen mukaan rabu-rabu mikä kuulostaa oikein kiinnostavalta! Tōei ottaa nämä taikatyttöilyt tosissaan koska ensi kesänähän mannerlaatat järkähtelevät kun itse Sailor Moon astelee telkkarin ruutuun. PreCure aloittaa perinteiden mukaan vasta helmikuussa.

gdgd Fairies
Pikaisesti promokuvista voisi luulla että tässä on kyseessä pikkulasten keijukaissarja, mutta tämän pahemmin ei päättely voisi mennä vikaan. Päähahmoina on kylläkin kolme keijutypyä, mutta sarjan sisältö on absurdeja keskusteluja tyhjänpäiväisistä asioista sekä absurdia komiikkaa ylevillä aiheilla (kuten vaikkapa tämä hernesoppakäyttöinen lentomatkustusmenetelmä). Jos viime kesäkauden Joshiraku tai Jinrui wa Suitaishimashita kuuluivat suosikkeihin niin kannattaa vilkaista myös tätä sarjaa. Sen verran pitää varoittaa että tälle kaudelle on kässärinkirjoittaja vaihtunut, joka on aina pieni huolenaihe tämäntyyppisessä sarjassa.

GJ-bu
Eli Good Job Club, perinteinen koulukerhokomedia sekoitussuhteella 1*poika + 4*tyttö.

Hetalia The Beautiful World
Hieman päälle toistasataa episodia on jo tätä suursuosikkisarjaa tehty (kun extrat lasketaan mukaan) joten miksipä lopettaisi, episodit kun ovat 5 minuuttisia eikä rahaa animoinnin laatuun juuri ole laitettu. Kaikkien fujoshien lempparisarja jossa puppelipojat personoivat maailman maita ja tyylilajina on homo-huumori sekä vitsailu kansallisista ominaispiirteistä. Sarjalla ei varmaan ole yhtään italialaista fania, sen verran maata mollataan joka toisessa episodissa, ja onhan mukana myös uliseva uke Suomi jota vaimonkipeä Su-san jahtaa.

Jigoku Youchien
Hell Kindergarten

Flash-shorttisarja minuutin mittaisilla episodeilla, sankareina paholaisten lapset lastentarhassa. Sarja perustuu Kadokawan 2011-2012 hahmokilpailun voittajaan, ja on kasattu mielenkiintoisesti fanien avustamana crowdsourcing-periaatteella.

Love Live! School idol project
Love Live! on virtuaali-idoli-franchise johon perustuen on alunperin tuotettu musiikkivideoita, mutta viime aikojen idoli-buumin innoittamana ovat tekijät sitten päättäneet pistää pystyyn animenkin. Sarjassa seurataan kun idoliryhmä μ’s pistetään pystyyn ja valloittaa maailman (ehkäpä…).

Mangirl!
Shorttisarja jossa söpöt tytöt toimivat mangaeditoreina! Miksi tätä ei keksitty sarjassa Bakuman! Kässärissä on muuten Reiko Yoshida (K-ON!, Bakuman) joten aivan olankohautuksella ei tätä sarjaa kannata ohittaa.

Maoyū Maō Yūsha
MAOYU

Ohjaajana Takeo Takahashi (Ōkami to Kōshinryō), kässärissä Naruhisa Arakawa (Ōkami to Kōshinryō), pääparina Ami Koshimizu (Holo, Ōkami to Kōshinryō) ja Jun Fukuyama (Kraft, Ōkami to Kōshinryō) ja teemana keskiaika ja talouspolitiikka. Joku voisi arvella että tässä olisi siis kyseessä kolmoskausi sarjasta Ōkami to Kōshinryō, mutta eipä vain, kyllä tässä väitetään että aivan uutta ja omintakeista sarjaa pitäisi olla luvassa. Alunperin tarina on julkaistu japanilaisotakujen 2ch-kuvalaudalla joten fanaattisten fanien määrä on laadusta riippumatta taattu. Tämä on varmistettu vielä sillä että studioksi on valittu ARMS, joka on kuuluisa siitä että mitä vain tehdäänkin niin naishahmoilla on isot tissit. Kun vielä pääparin hahmodesign on kopioitu sarjasta Sword Art Online (SAO), niin ilmassa leijuu laskelmoinnin haju…

Mondai-Ji-tachi ga Isekai Kara Kuru Sō Desu yo?
Problem children are coming from another world, aren’t they?

Ongelmalapset siirtyvät maagisesti toiseen maailmaan tappelustamaan sikäläisten demonien sun muiden otusten kanssa, ryydittynä haaremikomedialla ja puputytöllä. Hieman tulee mieleen sarja Dog Days, ja niinpä ohjaajana onkin Keizou Kusakawa (Dog Days) jolla tämä lajityyppi on varmasti hanskassa. Ja kun puputytön äänenä kähisee Iori Nomizu niin maailmassa on kaikki hyvin!

Ore no Kanojo to Osananajimi ga Shuraba Sugiru (OreShura)
Kausihan ei olisi mitään ilman kunnon kouluhaaremi-romcom-sarjaa joka on tulossa siis tässä ja tarina on huhujen mukaan erityisesti huumoriin painottuva. Kunnon haaremisarjan tapaan panoksia on laitettu myös seiyū-typysiin: Yukari Tamura (Masuzu), Hisako Kanemoto (Himeka), Ai Kayano (Ai) ja Nao Tōyama (Mana).

Puchimas! -Petit Idolm@ster-
Shorttisarja jonka 2-minuuttisia episodeja tulee joka arkipäivä, ja pohjautuu kaikille tutun The IDOLM@STER -sarjan hahmoihin jotka esiintyvät nyt sekä itsenään että chibi-kokoisina. Kakkoskausi olisi ollut tietysti mukavampi nähdä, mutta parempi tämäkin kun ei mitään! Ja seiyū-kaarti on sen verran hurja että sarja on varmasti nautinto kuunnella.

Yama no Susume
Encouragement of Climb

Shorttisarja jossa söpöt tytöt vuorikiipeilevät! Tätä konseptia ei olekaan aikaisemmin kokeiltu joten onhan tämä nähtävä, varsinkin kun seiyu-kaarti on varsin komea: Yōko Hikasa (Kaede), Yui Ogura (Kokona), Kana Asumi (Hinata) ja Yuka Iguchi (Aoi).

_______________________________________
ARVOSANA 2/5

Amnesia
Otome-peli on tässä pohjana, eli bissepojat ahdistelevat käänteishaaremisarjassa tällä kertaa muistinsa menettänyttä typyä. Lienee kauden fujoshi-sarja, ellei Hetalia sitten vie pottia. Hieman heikkoja ovat olleet viime aikoina nämä otome-pelien sovellukset, ilmeisesti fujoshien oletetaan olevan varsin yksinkertaisia olentoja jotka latovat rahat tiskiin kunhan vain sarjassa on pitkätukkaisia ja yrmy-ilmeisiä poikuleita. Se on muuten aivan eri asia kun se että otaku-sedät kilauttelevat kassakonetta pantsujen perässä, tämähän on täysin luonnollista!

Courtesy of Zettai Karen Children – The Unlimited – Hyōbu Kyōsuke
The Unlimited – Hyōbu Kyōsuke

Zettai Karen Children (ZKC) oli tuossa jokunen vuosi sitten pervohuumorilla höystetty toimintasarja jossa salaiseen organisaatioon kuuluvat psyykikko-taikatypyt mättivät pahiksia. Konseptin esiäiti lienee alan harrastajien lämmöllä muistama 80-luvun sarja Dirty Pair, ja myöhempinä aikoina vaikkapa sarja Tantei Opera Milky Holmes on ZKC steroideilla. Tämä uusi ZKC-sarja on sitten alkuperäisen sarjan spinoff, jossa päähahmona on bissepoikapahis Kyōsuke Hyōbu ja sisällön pitäisi olla aiempaa vakavampi tarina. Hieman huolestuttaa se että nyt alkuperäisestä sarjasta poistetaan kaikki ne osat miksi sitä pidettiin hauskana katseltavana.

Cuticle Tantei Inaba
Cuticle Detective Inaba

Kuulostaa absurdilta kohelluskomedia-sarjalta kun etsivä-bissepojat metsästävät seteleitä syövää vuohi-mafiabossia…

Ishida to Asakura
Ishida and Asakura

Shorttisarja koulupoikahuumorilla – hahmodesign tuo mieleen legendaarisen sarjan Cromartie High School ja jos tämän sarjan loistokkuuteen päästään niin sitten on tiedossa kyllä hauskoja katseluhetkiä!

Line Offline Salaryman
Mobiilisovelluksen maskottihahmoihin perustuva (…kaikkea sitä keksitäänkin…) shorttisarja jossa kuvitteellisen firman enemmän tai vähemmän kahjot työntekijät koheltavat. Uusi Dilbert-versio, ilmeisesti.

Minami-ke Tadaima
Neljättä kautta lykätään pisarasuisille Minami-siskoksille tässä komedia-slice-of-life-sarjassa. Ykköskausi oli vielä nipin-napin katsottava sarja, mutta seuraavilla kausilla (Okawari ja Okaeri) unohdettiin sekä huumori ja animoinnin laatu, ja ne olivat rehellisen tuskaista taivalta. No, sarjan perinteiden mukaan alussa muistutetaan katsojia että ei pidä odottaa liikoja… Kunhan Hosaka-senpai on mukana niin ainakin jotain hauskaa on tiedossa. Seiyūt ovat kyllä huippuluokkaa: Marina Inoue (Kana), Minori Chihara (Chiaki) ja Rina Satou (Haruka).

Senyū
Tässä se nyt sitten on! Maailma on pelastettu! Tai ainakin animemaailma! Animen pelastaja (omien sanojensa mukaan) Yutaka Yamamoto ohjaa tässä shōnen-shorttisarjaa jossa yllättävää kyllä miekkatappelustetaan mörköjen kanssa ja vitsaillaan loppuaika, vahvasti muistuttaen syksyn sarjaa Ixion Saga DT.

Hakkenden: Tōhō Hakken Ibun
Miekkamättösarja fujosheja varten bissepojilla maustettuna, eli hyvin pitkälle konsepti muistuttaa Hakuōki-franchisea, ja niinpä ohjauksesta ja kässäristä vastaakin Osamu Yamasaki (Hakuōki).

_______________________________________
ARVOSANA 1.5/5

Ganbare! Lulu Lolo – Tiny Twin Bears
Lastensarja kahdesta karhu-siskoksesta, Lulu ja Lolo. Kässärissä muuten Mari Okada, joka jollain lailla on kammottava ajatus…

Inferno Cop
Errrrrrittäin alkeellisesti animoitu shorttisarja Ghost-Rider-kopio-pollarista joka hoitelee pahikset kun tavallisesta poliisista ei ole mihinkään. Rahaa ei ole ollut edes siihen että olisi palkattu nais-seiyū… Tekijätiimissä on useita naamoja jotka olivat kasaamassa sarjaa Panty & Stocking with Garterbelt, ja samanlaista absurdia huumoria on tässäkin sarjassa havaittavissa. Hiroyuki Imaishi on vaan sen verran järeä karju että hänen toivoisi käyttävänsä aikansa vähän ylevimpiinkin projektehin.

_______________________________________
ARVOSANA 1/5

Beast Saga
Nuoremmille tarkoitettu shōnen-tappelussarja, tarkoituksena myydä Beast-leluja.

Cardfight!! Vanguard: Link Joker Hen
Eeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiii voi olla totta! Kolmas kausi tälle kortinlätkintäpeli-sarjalle??? Kun episodi koostuu 3 minuutista dialogia ja 20 minuutista kortinlätkintää niin miten voi tällaisesta selvitä hengissä? Edes yhdestä episodista, saati sitten sadasta!!!

Monchicchiisu
Jo joulukuun alussa alkanut shorttisarja lapsille, tarkoituksena myydä apinaleluja.

_______________________________________
© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com

Mainokset