taritari4

Tari Tari

Kesäkausi on sitten päässyt vauhtiin, ensimmäiset episodit nähty ja hyvät ja huonot sarjat lajiteltu!

Kun alkuvuonna animestudioissa piirustettiin korkeapaineella niin että uusia sarjoja alkoi lähes puolet enemmän kun viime vuonna, niin nyt kesällä on määrä tippunut viime vuoden tasolle. Ehkä huomasivat että määrällä ei voi korvata laatua, varsinkin kun kevään sarjojen myyntiluvut näyttävät aika heikoilta tässä vaiheessa. Vanhoja sarjoja lämmitellään edelleen, tällä kaudella vuorossa ovat Hakuōki– ja Moyashimon-franchiset ja alkukuustahan jysäytettiin todellinen vuosikymmenen animeuutinen kun kerrottiin että legendaarinen Sailor Moon lähtee uudelle kaudelle ensi vuoden kesällä. Suomalaisittain positiivista on huomata että Crunchyroll striimaa tällä kaudella jopa puolet alkavista sarjoista meillekin päin.

Viime kaudelta jatkaa reilun tusinan verran sarjoja, ja näistä parhaimmiston joukkoon kuuluvat pikkunassikoiden potkupallosarja Ginga e Kickoff!! (3/5) sekä Eru-on-vaan-niin-söpö-sarja Hyōka (3/5). Pinnan alla kuplii en-minä-nyt-tiedä-kelpaanko-astronautiksi-mutta-yritän-nyt-vähän-sarja Uchū Kyōdai (Space Brothers) (2.5/5).
_______________________________________
ARVOSANA 3.5/5

Oda Nobuna no Yabō
The Ambition of Oda Nobuna
→CR

Nobuna

Tässä se lopultakin on! Kanae Itō on vihdoin saanut pääroolin (Oda Nobuna) jossa hänen sänkykammarihyrinä-äänensä pääsee täyteen loistokkuuteensa! Ja lisäksi mukana on kauden ehdoton aawwwwwwww-typy, söötti loli-ninja Goemon, jonka äänenä on laulajana paremmin tunnettu Tomoko Kaneda (joka urbaanilegendan mukaan kykenee tuottamaan ääniä joita ihmiskorva ei voi kuulla…). Sarja kuuluu siis sengoku-ajan-soturit-tyttöinä-genreen ja on tyyliltään rom-com-action, ja hämmästyttävä uusi kyky Yūji Kumazawa ottaa ohjaajan hommat sen verran tosissaan että tällä kertaa sarjaa seuraa aivan nautinnolla. Dramaattisia kuvakulmia! Käsivarakamera-ajoja! Wow! Kaveri on katsonut kurosawat ja tarantinot ja onnistuu jopa siinä erittäin harvinaisessa tempussa että saa dramaattiset kohtaukset näyttämään dramaattisilta (seuratkaapa kameratyötä vaikka ykkösepisodin loppupuolella kun Oda ja Viper tapaavat). Pitää vielä mainita että mukana on ääniraidalla erittäin kelvollisesti meiskaava Yasuharu Takanashi joka on tunnettu tappelutaustamusiikki-guru (Naruto Shippūden on kaverin tekosia), sekä Miyama-Zero jonka hahmodesign on tunnetusti hottia kamaa (High School DxD). Kanaen lisäksi tunnettuja nimiä seiyū-listalla ovat: Emiri Katō, Mamiko Noto, Misato Fukuen ja Yui Ogura.


Tari Tari →CR

taritari3

Puolet animesarjoista sijoittuu Enoshimaan, kuten tämäkin musiikkiteemainen slice-of-life jossa söpöt tytöt tekevät söpöjä asioita ja mukaan on lisätty pari poikaakin. Sarjassa on onnistuneessa sekoitussuhteessa huumoria ja vähän vakavampaakin osuutta, ja vielä on näkemättä se tuleeko keitokseen mukaan oikein romanssiakin. Hahmot ovat kaikki täysin ihastuttavia, ja koska studiona on P.A.Works on tekninen laatu huippuluokkaa: taustataide on aivan uskomattoman loistavaa ja animaatio sujuvaa. Kanami Sekiguchi on tehnyt hahmodesignin sekä tähän sarjaan että sarjaan Hanasaku Iroha, joten sukunäkö näiden sarjojen välillä on aivan ilmeinen kun vielä päälle laitetaan se että P.A.Works on valinnut kumpaankin sarjaan lähes identtisen yleisen visuaalisen ilmeen. AiRI rääkäisee tunnettuun tyyliinsä kauden parhaan OP-biisin, ja muutenkin seiyū-puolelle on selvästi kasattu laulutaitoa: Asami Seto (Konatsu), Ayahi Takagaki (Wakana) ja Saori Hayami (Sawa). Wakanan lauluääntähän sarjassa vielä odotellaan, ja Ayahi-hime on seiyū-hommien lisäksi hankkinut koulutuksen klassisen oopperalauluun, joten katsotaan ja kuunnellaan!
_______________________________________
ARVOSANA 3/5

Kokoro Connect →CR

kokoro

Ruumiiden vaihto tai sielujen vaellus (body swapping) – miten sitä nyt haluaakaan kutsua – on teemana tässä sarjassa. Useinhan tällä teemalla kasataan huumorisarja (viime kauden Nyaruko kirvoitti tässä suhteessa parhaat naurut, Nyaruko=boss!), mutta tällä kertaa ote vaikuttaa hieman draamaisemmalta. Päähahmoporukassa (3 tyttöä, 2 poikaa) on pientä romanssivibinää, ja kun vietät aikaa kaverin ruumiissa, niin opit toisesta kaikenlaisia asioita jotka joskus ovat eduksi ja joskus vähän haitaksi. Ohjaajaksi on merkattu Shin Ōnuma, mutta meno on niin täysin epä-shinbomaista että arvelen Ōnuma-sensein käyneen hörppäämässä tuotantotiimin kanssa vain parit saket ja lähteneen kesälomille, ja jättäneen hommat kōhain hoidettaviksi. Kōhai (Shinya Kawamo) on taasen selvä KyoAni-fani koska sarjassa on hurjat K-ON!-vibat, jota vielä korostaa se että hahmot perustuvat Yukiko Horiguchin (K-ON!-hahmosuunnittelija) kynänjälkeen. Seiyū-kaartiin kuuluu vielä K-ON!-tähti Aki Toyosaki (Iori), ja hänen lisäkseen muita mukana olevia staroja ovat Miyuki Sawashiro (Himeko) ja Hisako Kanemoto (Yui).


YuruYuri♪♪ →CR

yy

Viime vuoden huippuihin kuulunut komedia-yuri-sarja YuruYuri on tässä aivan ansaitulla jatkokaudella, ja slapstick-vitsit uppoavat entiseen tapaan upeasti ja kaikki hahmot ovat rakastettavan lutuisia ja yuri-kiehnäys oikein söpöä. Sarjan suuri vahvuus on siinä että päätyttönelikon (Kyōko, Yui, Chinatsu ja se yksi jonka nimeä en muista) lisäksi sivuhahmot ovat aivan erinomaisia joten sarjaan saadaan paljon vaihtelua mikä näin vitsisarjojen kohdalla on aina tärkeä asia. Vaikka sarja on yuri-teemainen ovat typyt hyvin siveitä, pantsunvilautuksia ei nähdä ja nenäverenvuotokin on vain Chitosen erikoisalaa. Päähahmojen seiyūt ovat vielä valitettavan vähän tunnettuja: Yuka Ōtsubo, Minami Tsuda, Rumi Ōkubo ja Shiori Mikami, tosin Rumi Ōkubo loisti viime kaudella Tsumikin roolissa (Acchi Kocchi). Sivuhahmojen joukossa on sitten todellisia tähtiä: Aki Toyosaki, Ayana Taketatsu ja Emiri Katō.


Yurumates 3D Plus
Yurumate3Dei Plus
→CR

yurumates

Viime kaudella alkanut komediasarja parantaa tahtia jatkokaudella, 3-minuuttisia episodeja yliopistoon pyrkivien opiskelijoiden asuntolaelämästä. Jos sarja Hidamari Sketch on tuttu niin tämä sarja on hyvin samantyyppinen mutta keskittyy enemmänkin slapstick-huumoriin ja naamat eivät ole niin shaftimaisen leveitä. Halko Momoi briljeeraa edelleen Yurumen roolissa, ja sarjan tasoa nostaa kovasti se kun Ayana Taketatsu liittyi joukkoon (Saen imōto).
_______________________________________
ARVOSANA 2.5/5

Binbō-gami ga!
M-m-mmitä??? Onko tuo palosireeni joka kiljuu täyttä kurkkua puolet episodista Kana Hanazawa??? No tämä uusi aluevaltaus tuntuu häneltä onnistuvan kyllä oikein hyvin, Sakura kuulostaa juuri sellaiselta rich-bitch-tsundere-typyltä kun on ollut tarkoituskin. Sarja on referenssivitsejä viljelevä vauhdikas ja kovaääninen kohellus-komedia jossa köyhyyden jumalatar jahtaa Sakuraa jonka liika hyväonnisuus aiheuttaa muille epäonnea. Pehmennystä sarjaan tuo kuitenkin se että Sakura kaivaa aina välillä esiin luonteensa dere-puolen jolla saadaan hellyttävä aaawwwww-hetki kunkin episodin lopuksi. Ohjaajan pallilla pyörii Yoichi Fujita jolla on selvästi vielä Gintama verissä. Viime kauden Haiyore! Nyaruko-san (Nyarko-san: Another Crawling Chaos) tulee tyylistä eittämättä mieleen, varsinkin kun Sakura ja Nyaruko ovat lähes ulkonäkökopioita toisistaan.

Chōyaku Hyakunin Isshu: Uta Koi (UtaKoi) →CR
Korkeakulttuurin ystävillekin on tehty animesarja, tässä siis tulkitaan kuuluisan n 800 vuotta sitten kasatun Ogura Hyakunin Isshu -runokokoelman runoja, hieman taiteellisia vapauksia ottaen. Tyypilliseen tapaan tämäntyyppiset tarinat ovat joskus oikein hyvin osuvia ja ajatuksia herättäviä, mutta taas toisinaan sen verran vanhakantaisia asenteita sisältäviä että eivät nykymaailmaan oikein enää sovi. Japanin historian, kulttuurin ja kielen hyvä tuntemus varmasti myös lisäisi nautintoa. Joka tapauksessa, sarjassa on paikka paikoin jopa aivan oikeasti älykästä dialogia, joten suosittelen niille jotka kuvittelevat että Nishio Ishin on älykkyyden huippu Einsteinin jälkeen. Sarjaa seuraavat ovat varmastikin lähes kaikki katsoneet vuodenvaihteen sarjan Chihayafuru jossa pelattava karuta-korttipeli perustuu näihin runoihin, ja heitä varten sarja sitten alkoikin sillä kuuluisalla Chihayan mielirunolla. Animaatio on hieman alkeellisen oloista, ja piirrostyylin paksuilla ääriviivoilla haetaan ilmeisesti vanhan taiteen tunnelmaa. Se joka on valinnut ED-biisin ei ole kyllä tiennyt mitä on tekemässä.

Dog Days’
Dog Days Dash

Kaikkien pikkuisten ja pörröisten tyttö-eläinten fanit hihkuvat nyt innoissaan kun suosikkisarja on nyt saanut jatkokauden. Über-söpöt koiratypyt, kissatypyt ja uutena uutuutena oravatypyt ovat vaan niin paijattavia tässä kirkasvärisessä fuwa-fuwa-sarjassa jossa pienet muka-muka-tappelukset käydään sillä tarkoituksella että saadaan typyiltä riisuttua vaatteet pois. Ykköskausi meni hieman metsään siinä kun loppupuolelle ympättiin ikäänkuin-vakava-tappelusjuoni mikä ei tällaiseen feelgood-sarjaan sovi, joten toivottavasti tällä kaudella pitäydytään siinä mikä toimii, eli ei draamaa, ei romanssia vaan paljon pörrötypyjä ja lievää ecchiä. Kuten tunnettua, sarjan seiyū-lista on pitkä ja komea ja tällä kaudella on korjattu ykköskauden vakava puute ja mukaan on hankittu myös Aoi Yūki jolle on annettu vapaat kädet keksiä mahdollisimman rääkyvä ääni oravakunkuttarelle (ja hänhän sen kyllä osaa…). Lisäksi listalta löytyvät: Ami Koshimizu, Yui Horie, Ayana Taketatsu, Kana Asumi, Kana Hanazawa, Minako Kotobuki, Nana Mizuki (peräti kahdessa roolissa) ja Yōko Hikasa.

Koi to Senkyo to Chocolate (KoiChoco)
Love, Election, & Chocolate

Vaihteeksi haaremisarjaa, ja tällä kertaa mukaan on lisätty koulupolitiikkaa – haaremin isäntä näet kilpaa (vastentahtoisesti) oppilaskunnan presidentin paikasta kun oma lähinnä joutenoloon ja syömiseen keskittynyt kerho on lakkautusuhan alla. Ihastuttavista haaremitypyistä on poimittava lapsuudenystävä Chisato ja aivan erityisesti aaawwwwww-kissatyttö Michiru (äänenä muuten Asami Imai, eli Kurisu Makise, Steins;Gate). Komedian lisäksi sarjassa on myös selvästi draamaisempi pohjavirtaus ja hahmoilla on ilmeisimmin kiinnostavia taustatarinoita joihin toivottavasti jatkoepisodeissa päästään. Jos sarjasta tulee mieleen Amagami SS niin syynä on hahmosuunnittelija (Hiroaki Gohda) joka on häärinyt kummankin sarjan parissa.

Kono Naka ni Hitori, Imōto ga Iru! (NakaImo)
Nakaimo – My little sister is among them!

Tämä on sitten Herrasmiesten Klubin kauden ecchi-sarjaksi julistama haaremisarja jossa kerrankin on älykäs perusasetelma: haaremi-isännän on mentävä naimisiin jonkun koulun tytön kanssa jotta perisi isänsä firman, mutta joku tytöistä onkin aiemmin tuntematon imōto! Mitäs nyt tehdään, kuka on imōto! Ristiriitaisia vihjeitä esitellään, mutta kuka puhuu totta ja kuka ei? Tätä arvoitusta tässä nyt selvitellään, ja sarjan haaremitypyt kunnostautuvat varsinkin ecchiydessään – ykkösepisodissa vielä hieman jarrutellaan mutta sitten annetaan mennä! Seiyū-listalta kannattaa poimia huiput: Ayana Taketatsu (Rin), Ayane Sakura (Miyabi), Kaori Ishihara (Konoe), Rina Hidaka (Mei) ja Ami Koshimizu (Ikusu). Ja minä muuten haluan sarjassa esitellyn Yui Ogura -äänenmuunninkännykän…

Natsuyuki Rendezvous →CR
Perinteistä josei-kolmiodraamaa pyöritetään tässä sarjassa, joskin sillä lisämausteella että kolmion yksi jäsen onkin päätytön kuolleen aviomiehen mustasukkainen haamu! Tästä asetelmasta voisi arvella syntyvän jos jonkinlaista komediaa ja draamaa ja sellaista onkin jo hieman nähty mutta ehkä vielä ei sellaisella intensiteetillä kun olisi voinut odottaa, eli tuohon viereen varattu nenäliinalaatikko on vielä avaamatta. Sarjan eväät ovat kuitenkin hyvät joten toivotaan parasta. Aina yhtä loistava Sayaka Ōhara (Alicia, Aria-franchise) vie päätypyn roolissa sarjaa kuten haluaa, ja onhan Rokka muutenkin oikein hotti shōjo-silmäinen pakkaus!

Rinne no Lagrange – Flower declaration of your heart Season 2
Lagrange – The Flower of Rin-ne Season 2

Toista kautta saamme nauttia mechapilotti Madokan ja kumppanien galaktisista seikkailuista, eli tyttöenergiaa ja mechamättöä on siis tiedossa. Juoni ehkä hieman poukkoilee suureellisen galaktisen sodan ja Madokan, Lanin ja Muginamin yuri-kissustelun välillä, mutta kaikki on hyvin niin kauan kun sarjan paras anti on tarjolla: Lanin peppu! Päähahmojen seiyūt hoitavat hommansa kyllä mallikkaasti: Kaori Ishihara (Madoka), Ai Kayano (Muginami) ja Asami Seto (Lan), ja sivuhahmorooleistaan kannattaa mainita Hisako Kanemoto, Mamiko Noto ja Mariya Ise.
_______________________________________
ARVOSANA 2/5

Campione! ~Matsuro Wanu Kamigami to Kami Koroshi no Maō~
Campione!
→CR

Haaremi-taikapoikasarja, eli Godō muksii Sardiniassa käydessään huomaamattaan jumalan ketoon ja saa siitä jumalatappajan arvonimen (=Campione), ja niinpä perässä on hotteja pahistypyjä mutta onpa onneksi omalla puolella yhtä hotteja apulaistypyjä myös. Varsinaisesti sen kummempaa ei sarjassa varmaankaan tapahdu, ja parasta antia onkin se kun Yōko Hikasa (Erica) heittelee kommentteja rooman murteella. No jaa Yui Ogura kyllä kähisee jälleen valloittavasti pahistypy Athenan roolissa. On mukana kyllä muitakin tekijänimiä: Kana Hanazawa (Yuri), Eri Kitamura (Liliana) ja Rina Hidaka (Shizuka).

Chitose Get You!! →CR
Kolmeminuuttisia episodeja, huumorisarja jonka vitsit perustuvat siihen että ala-astelainen typykkä Chitose ja hänen opettajansa haikailevat saman komean miehen perään… Merkittävintä sarjassa lienee se että muudan Kotono Mitsuishi (Sailor Moon, Sailor Moon) verryttelee pikkuroolissa. ED-biisi on tosin aika menevää laatua.

Dakara Boku-ha, H ga Dekinai (DakaraBoku)
So, I Can’t Play H!
→CR

Kauden tissisarja, pervopoika Ryō pumppaa ecchi-energiaa paholaistypykkä Lisaraan (Aya Endo) joka sen avulla mätkii paikalle sattuneita muita paholaisia kunnes kaikilla typyillä on tissit paljaana – tämä on tuo perusjuoni ja episodista toiseen muuttuu lähinnä tissien koko. Asetelmassa on jonkun verran samaa kun talven sarjassa High School DxD jota korostaa se että Lisara ja Rias ovat lähes toistensa kopioita. Tissisarjalle sopivaan tapaan ED on kauden ecchein.

Ebiten: Kōritsu Ebisugawa Kōkō Tenmon-Bu (Ebiten)
Tästä sarjasta on vasta nähty vain yksi subattu jakso joten ollaan vasta esittelyvaiheessa, ecchi-huumorisarja referenssivitseillä (ykkösjakossa kyytiä saa erityisesti Saint Seiya) koulun astronomiakerhosta (joka taitaakin olla itse asiassa fujoshi-kerho…) ja mitä siitä seuraa kun kerhoon hakee uusi tyttöjäsen (vai onkohan se sittenkin poika…). Hahmodesign perustuu Kira Inugamin kynänjälkeen ja sitähän löytyy myös sarjasta Seitokai no Ichizon. Seiyū-kaarti on kyllä komea joten toivottavasti uusia episodeja tulee nähtäväksi pian: Iori Nomizu (Elizabeth), Kana Asumi (Kyōko), Mariya Ise (Itsuki) ja Satomi Satō (Hasumi).

Hakuōki Reimeiroku
Yksi maailman myydyimmistä otome-pelien animeversioista lähtee tässä kolmannelle kaudelleen. Kuten sarjaa katselleet tietävät niin jatkon tekeminen sarjalle olisi aika vaikeaa joten Reimeiroku on sitten prequel, kuvaten tapahtumia ennen Shinsengumin perustamista kun aiemmilta kausilta tutut bissepojat hengaavat porukassa nimeltä Rōshigumi. Kyseessä on siis fujoshien suuresti rakastama bissepoikasarja, ja nyt on jopa Chizuru vaihdettu hottiin tsundere-pikkupoikaan joten silmäniloa eivät typykät häiritse! Sarjahan toimii myös mättösarjana ja varsinkin Hekketsu-roku oli hyvinkin mätökäs, mutta Reimeiroku on tässä suhteessa vielä ollut varsin pliisua kamaa. 1800-luvun lopun Japanin historian tuntemus auttaa myös ymmärtämään sarjaa paljon paremmin, lähes kaikki hahmot ja tapahtumathan perustuvat löyhästi historiaan.

Jinrui wa Suitai Shimashita
Humanity Has Declined
→CR

Harvinaisempaa herkkua animemaailmassa: satiiria ja mustaa huumoria on tässä tarjolla, ja selvästi näkee että esikuvina ovat olleet Dilbert ja South Park hieman japanilaistettuina tulkintoina tietenkin. Haaste tämäntyypisessä sarjassa on se että kunnolla iskeäkseen gagien pitäisi olla tuoreita ja teräviä, mutta kiipijä-esimies ja loputtomat kokoukset eivät nyt ole erityisen freesiä kamaa, samaten kun kolmos-nelosepisodien fujoshipilkka ja mangateollisuuden satirointi olivat aika laimeita kommentteja nekin ja joista monet on jo esitelty sarjassa Bakuman. No, myönnän kyllä että itsemurhaleipä oli jotain uutta… Parasta sarjassa on Mai Nakahara (Watashi, ja tunnetaan parhaiten roolistaan Nagisa Furukawa, Clannad) joka sametinpehmeällä äänellään pitää sarjaa koossa. Visuaalisesti sarja on lastensadunomainen ja värikäs, mikä lienee tarkoituksellinen keino luoda yllätyksellinen vastakohta synkemmälle sisällölle. ED-biisi on harvinaiseksi käynyttä ulinatyyliä, ja sen esittäjä Masumi Itō ei olekaan kuka tahansa: hän on laulanut biisit kahteen maailman parhaimpiin kuuluviin animesarjoihin: Azumanga Daioh (OP, ED) ja Haibane Renmei (ED).

Joshiraku
Tämän sarjan ilmeinen tarkoitus on ollut olla myös satiiripainotteinen huumorisarja, mutta ongelmaksi näyttää muodostuvan se että joko monet gagit katoavat kulttuuri/kielimuuriin tai sitten ne ovat todellakin erittäin tylsiä, vähän kuin katsoisi Yamakanin ohjaamia Lucky☆Star-sarjan unohtumattoman huonoja alkuepisodeja. Joka tapauksessa sarjassa siis viisi typyä juttelee niitä näitä ja välillä käyvät heittämässä japanilaista stand-up-komediaa, rakugoa (jonka japanilaiset tekevät istualtaan, kun ovat älykkäitä ihmisiä…). Sarja perustuu Kōji Kumetan mangaan ja kaveri on väsännyt tekstin myös sarjaan Sayonara, Zetsubou-Sensei joten ainakin periaatteessa hänen pitäisi osata piikittelyn taito. Sarjan ED on sitten taas kauden paras, kappale on Jugemu, kuuluisa rakugo-tarina jolla voi myös testata kielensä notkeuden…

Kingdom
Hyvissä ajoin jo kesäkuussa alkanut sarja on ennättänyt jo episodiin 8, ja jatkoa tulee lisää vielä 31 episodia. Tarina on tällainen perus-shōnen-mättö sijoitettuna Kiinaan 2300 vuotta sitten kun siellä sisällissodittiin urakalla. Pikkupoikakunkku apunaan kenraaliksi haluava pikkupoikaorpolapsi ottavat yhteen mahtavien armeijoiden kanssa ja kuinkahan käynee!!! Pikkupoikakunkun esikuvana on keisari Qin Shi Huang, joka aloitti keisarin hommat kypsässä 13v iässä ja oli ensimmäinen keisari joka yhdisti Kiinan, joten sarjan juoni on kyllä aika helposti arvattavissa. Sarjassa käytetty CGI häiritsee varsinkin alkuepisodeissa aika lailla, myöhemmissä sitä on sitten vähemmän. Code Geass -faneille tiedoksi että Jun Fukuyama pikkukunkun roolissa pitää yleviä puheita parhaalla Lelouch-äänellään, ja Fate/Zero-faneja kiinnostanee kun Rikiya Koyama (Emiya Kiritsugu) naukuu upealla homo-äänellä pelottavan transukenraalin roolissa.

Moyashimon Returns →CR
Jostain syystä uutta kautta pukataan myös tälle, vuonna 2007 päivänvalon nähneelle sarjalle. Ilmeisesti Japanin sakenvalmistajien liitolla on taas ollut ylimääräistä sponsorirahaa, koska tämän sarjan perussisältö on käymistuotteiden valmistus, erityisesti saken valmistus josta kerrotaan enemmän teknisiä biokemiallisia detaljeja kun oikeastaan on kiinostunut tietämään (ainakaan animesarjaa katsellessa). Nimellisesti sarja on yliopisto-opiskelijoiden elämää kuvaava slice-of-life, jossa alkoholin valmistus ja erityisesti ryyppääminen on keskeisessä roolissa, mutta tapahtumat ovat kyllä sen verran tylsiä että todellisuudessa sarjaa on katsellut pelkästään sen takia että siinä moepalleroiden sijaan on esiintynyt Isoja Kissoja. Valitettavasti kuva on ykköskauden muistoja vaan, tälle uudelle kaudelle hahmodesign on melko perusteellisesti kämmitty. Kun ykköskauden superhotti Miss Maatalous, Aoi Mutō, näyttää tällä kaudella venäläiseltä maatuskalta on asiat pahasti pielessä. Murheeseeni avaankin tässä nyt daiginjō-pullon… Sarjan nimekkäät seiyūt sulostuttavat korvaa: Mamiko Noto (Aoi), Miyuki Sawashiro (Marie) ja Sayaka Ōhara (Haruka).

Muv-Luv Alternative: Total Eclipse
Total Eclipse
→CR

Mechamättöä on taas tulossa ja pari ensimmäistä episodia olivat jo lähes lupaavia kun typyt muksivat beta-alieneita jotta veri ja sisälmykset lensivät, mutta kolmosepisodissa sarja resetoitiin ja aloitettiin uudelleen perinteiseen haaremisarjatyyliin: haaremi-isäntä+paras kaveri+lauma typyjä. Sarjahan perustuu erogeen joten tämä haaremipainotus on kaiketi sitten aika luonnollista. Mättäminen on nyt siis jäänyt sivuseikaksi, ja sarja on keskittynyt esittelemään uusia hahmoja, eli vähän heikohkoa ohjaustyötä. No, sarjassa on Mai Nakahara (Yui), Sayaka Ōhara (ruotsalaistyttö Stella) ja Mamiko Noto (Inia) sekä typyillä kauden hoteimmat trikoot, joten pinnat näistä!

Sword Art Online (SAO) →CR →D
Virtuaalimaailma-mättösarja sellaisella tvistillä että pelaajat eivät pääsekään maailmasta pois ja pelissä kuoleminen tappaa pelaajan myös oikeasti. Vähän samantyyppinen asetelma kun aikanaan sarjassa .hack//Sign, ja hieman hölmöhkö idea mielestäni koska tämän jälkeenhän sarja on aika lailla tällainen perus-mätetään-miekalla-viikon-mörköä joita on tusina vuodessa ja kaksi parhaassa. Tosin tähän meneessä on keskitytty mättöä enemmän päähahmon (Kirito) angstaamiseen, mikä nyt sekään ei ole juuri sen voittoisampi konsepti. Sarjassa on myös naispäähahmo (Asuna), jolla on ollut ruutuaikaa kolmisen minuuttia toistaiseksi (kun on ehditty jo kolmosepisodiin) – mitähän tästäkin nyt sanoisi… Itse Yuki Kajiura on merkattu vastaamaan musiikista, mutta hän taitaa olla vielä kesälomilla. Kovan luokan seiyūja on jäänyt sarjan vangiksi: Haruka Tomatsu (Asuna), Kanae Itō (Yui), Ayahi Takagaki (Lizbet), Ayana Taketatsu (Lyfa) ja Rina Hidaka (Silica). Alkuperäisteoksen kirjailleelta Reki Kawaharaltahan on parhaillaan meneillään myös viime kaudella alkanut sarja Accel World.

Tanken Driland
Driland

Miekkamättösarja vähän nuoremmille katsojille, prinsessa Mikoto haluaa vain Metsästäjäksi (on tainnut nähdä sarjan Hunter X Hunter…) ja lähtee seikkailulle palvelijansa (Wallens) kanssa Driland-maailmaan, ja mörköjähän löytyy joka episodille. Animointi hieman mallia perus, mutta jostakin käsittämättömästä syystä Tōei on haalinut mukaan kokonaisen sinfoniaorkesterin ja ääniraita on aivan hämmästyttävän hyvä, varsinkin mättökohtaukset ovat suorastaan loistavia. No Tōei on yksi niistä firmoista joilla pätäkkää riittää.
_______________________________________
ARVOSANA 1.5/5

Hagure Yūsha no Æstetica
Æsthetica of a Rogue Hero

Tissisarjaa sieltä heikommasta päästä, taikapoika Akatsuki palaa sankarireissultaan mukanaan söpö Myuu ja joutuu sitten koulussa mättämään sekä mörköjä että muita asshole-luonteisia kavereita. Myuu esittelee kyllä tissejään antaumuksella joka episodissa, mutta vastenmieliset hahmot laidasta laitaan vievät sarjasta kaiken nautinnon. Seiyū-listalle on vaimonhakkaaja-luonteisia otakuja houkuttelmaan kerätty Yōko Hikasa (Myuu), Ayana Taketatsu, Kana Hanazawa ja Marina Inoue.

Kyōkai Senjō no Horizon II (Kyōkaisen)
Horizon in the Middle of Nowhere II

Suunnitelmien mukaiselle toiselle kaudelle mennään tässä tissisarjassa joka perustuu Minoru Kawakamin jättiläismäiseen ranobeen, eikä oikeastaan mikään ole muuttunut: ruudulla pyörii randomeja hahmoja joilla on aivan liikaa randomia sanottavaa jostain randomista aiheesta ja aina välillä isotissinen hahmo heiluu miekan kanssa. Sarjan suurin ongelma onkin juuri se että se ottaa itsensä liian vakavasti: kun seuraat tissianimea, et ole mitenkään kiinnostunut puolen tunnin pseudofilosofisesta puheesta tissikohtausten välillä. Lisäksi vinkkinä: se on hauskaa kun alaston typykkä tippuu randomisti jonkun syliin, se ei ole hauskaa kun alaston mieshahmo tekee saman. Perinteitä noudattaen sarjaan on haalittu kaikki A-listan seiyūt: Minori Chihara (Horizon), Ami Koshimizu, Aoi Yūki, Chiwa Saito, Mai Nakahara, Marina Inoue, Megumi Toyoguchi, Minako Kotobuki, Miyuki Sawashiro, Nao Tōyama, Rie Tanaka, Yū Kobayashi ja Yukari Tamura.

La storia della Arcana Famiglia
Arcana Famiglia
→CR

Otome-peli on tässä pohjana, ja tällä kertaa käänteishaaremin bissepojat ovat mafiakorstoja… nojaa, tämä bambino-porukka käyttää kokonaisen episodin kadonneen kissanpojan etsimiseen joten ”korsto” on ehkä väärä sana. Perusideana pitäisi oleman se että poikuleilla on edessä turnaus jossa palkintona on capo-di-tutti-capin tytär, mutta tämä on sarjassa kokonaan unohdettu ja episodit kuluvat kuuliin chillailuun ja patsasteluun, sekä traagisten taustatarinoiden esittelyyn. Ohjaajana on fujoshi-sarjojen spesialisti Chiaki Kon (Junjō Romantica, Sekai-ichi Hatsukoi), mutta eipä taida hänenkään kyvyt riittää tämän sarjan kuiville kiskomiseen. Seiyū-puolella söpöilevät Mamiko Noto (Felicitá) ja Kikuko Inoue (Sumire). Sarjan italiankielisessä nimessä on muuten kirjoitusvirhe joten älkää ottako siitä oppia.
_______________________________________
(alunperin postattu: 26/07/2012 ja 28/07/2012; forums.aniki.fi)
© Porco Ojisan – porcoojisan(miukumauku)gmail(dot)com

Mainokset